Još jedan u pritvoru za eksploziju bankomata u Trnskom: Evo kako su napravili kaos koji je probudio cijeli kvart

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Ilustracija

Nakon što je još ranije u pritvoru završio 35-godišnjak osumnjičen za raznošenje bankomata eksplozijom na Trgu Ane Rukavine u Trnskom u 11. siječnja oko 3:20 sati, zagrebačka Policijska uprava objavila je u četvrtak kako je u pritvoru završio još jedan 29-godišnjak osumnjičen za sudjelovanje u tom događaju.

Tako se i pritvorenog 29-godišnjaka sumnjiči da je Škodom zagrebačkih oznaka došao do zagrebačke Hermanove ulice oko 1:50.

Iz njega je, zajedno sa 35-godišnjakom izvadio otprije pripremljene metalne spremnike-boce s plinom, montiranim gumenim crijevima te električni kabel.

Dvojac je zatim pješice sa svom tom opremom otišao do Trga Ane Rukavine gdje su došli do samostojećeg bankomata postavljenog u ulazu u trgovinu.

Policiji za sada još uvijek nije poznato, kako ispunili unutrašnjost bankomata plinom, ali su potom impulsom preko električnog kabla aktivirali eksploziju, te su iz izbijenog bankomata ukrali kazetu s novcem.

Osim štete na bankomatu, eksplozija je dovela do pucanja i propadanja dijela stropa u prostoru s bankomatom, a oštećen je i još jedan bankomat koji se nalazio pokraj njihove mete.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 600 000 kuna.

Podsjetimo, eksplozija je uznemirila stanovnike Trnskog.

Kako je Zagreb.info pisao, jedan od kometara na Facebooku glasio je “Izvještaj uživo…razvalili PBZ žestoko, sve je zalijepljeno, cijeli trg. Dijelovi su letjeli skroz do Tiska, sve je puno krhotina. Lopov je već u postaji, a bila su dvojica”.

Neki su mislili i kako je u Zagrebu ponovno potres, a prošle godine je pobrojano više od desetak provala u bankomate.


Komentari