JEZIVI ZLOČIN U ZAGREBU Mučio autističnog brata i vezao ga, iskopao mu je i grob u dvorištu kuće! Dobio je tri godine zatvora

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu 40-godišnji američki državljanin T.G.T. osuđen je nepravomoćno na tri godine zatvora. Tužiteljstvo ga tereti da je 2020. godine u unajmljenoj kućici u Zagrebu zatočio autističnog brata, izgladnjivao ga, mučio i iskopao za njega grob u dvorištu.

Amerikanac je u pritvoru od kolovoza 2020. godine, a vrijeme provedeno u zatvoru bit će mu uračunato u kaznu. Ima pravo žalbe na presudu, piše Jutarnji list.

Sud ga je presudom oslobodio plaćanja sudskih troškova i produljio mu istražni zatvor. Nakon što primi pisani otpravak presude ima pravo na žalbu u roku od 15 dana.

Navedeni sudski postupak se za protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda vlastitom bratu vodio iza zatvorenih vrata jer je na zahtjev optuženikova branitelja sud uvažio prijedlog za isključenjem javnosti tako da je i obrazloženje presude ostala nepoznanica.

Stravičan slučaj

Ovaj jezivi slučaj dogodio se u ljeto 2020. godine, kada je optuženikov brat spašen u posljednji tren. Policija je dojavu dobila od susjede koja je uočila da u obližnjem dvorištu kuće visoki pothranjeni muškarac zavezanih ruku i s lancima na nogama doslovno puzi do smeća te pokušava jesti otpatke hrane. A kad su se pojavili na navedenoj adresi, policajci su nesretnika pronašli zaključanog u prljavom toaletu.

Bio je sklupčan, u jako lošem stanju do te mjere da je spao na 30 kilograma, s njim se nije moglo komunicirati i proizvodio je tužne zvukove, a ruke su mu bile vezane na leđima plastičnim vezicama dok je oko nogu imao policijske lisice.

Lagao je o bratovoj smrti

Amerikanac se svima predstavio kao umirovljeni američki vojnik koji skrbi o starijem autističnom bratu, a svojedobno je predavao i engleski u jednoj školi stranih jezika.

Poznanicima je govorio da mu brat ima koronu, a potom i da je umro od nje pa da ga planira pokopati u Los Angelesu. Vlasniku kuće u kojoj je držao zatočenog brata, kad ga je pitao čemu rupa u dvorištu veličine 160 x 70 cm i dubine jednog metra, rekao je da je odlučio posaditi papriku.

Optuženikov brat se u međuvremenu donekle oporavio i dobio na kilaži nakon čega je vraćen u Ameriku. Ista sudbina, po pravomoćnosti presude i odsluženju kazne, čeka i osuđenog.


Komentari