Jezivi fantom s Trešnjevke uhvaćen u akciji: ‘Kada smo počeli vikati na njega ostavio je bicikl i ispao mu je mobitel’

Ilustracija (Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Zagrebačka policija konačno je ulovila fantoma s Trešnjevke koji je unio nemir u taj kvart. Podsjetimo, misteriozni muškarac zamijećen je kako ulazi u dvorišta, zaviruje kroz prozore i potajice snima ljude. Incidenti su zabilježeni u naseljima Ciglenica, Pongračevo i Ljubljanica, a 2. svibnja nije uspio pobjeći policiji.

‘Harao’ na Trešnjevci i prije dvije godine

“U ponedjeljak, 2. svibnja oko 22.10 sati policijski službenici zaprimili su dojavu građanina da je u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci uočio osobu u dvorištu koja gleda kroz prozore kuće. Uslijedio je poziv građanina policiji. Dolaskom na adresu, muškarac je već pobjegao, ali temeljem korisnih informacija koje su žurno prikupljene, policajci s Trešnjevke krenuli su u potragu za njim. Brzo su na terenu uočili moguću traženu osobu, koju su doveli u službene prostorije.

Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili da je 41-godišnjak osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela „Nametljivo ponašanje“ na štetu 24-godišnjakinje”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Otkrili su da se 41-godišnjaka sumnjiči da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. godine ustrajno, u više navrata pratio te uhodio oštećenu, pokušavajući s njom uspostaviti kontakt koji je ista nedvojbeno odbijala.

Također ju je uhodio na posao pa se biciklom vozio pored njezine kuće što je kod oštećene izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Iako je zalazio u dvorišta, fantom nije počinio kazneno djelo?

“Osumnjičeni je i u 2022. godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem. Kroz provedeno kriminalističko istraživanje policijski službenici s Trešnjevke su došli do korisnih saznanja da se je 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo na način da je zalazio u dvorišta obiteljskih kuća te zagledavao se kroz prozore, ali čime nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja”, priopćila je zagrebačka policija.

Nakon uhićenja 41-godišnjaka, jedan se stanar Trešnjevke zahvalio policiji na odrađenom poslu i otkrio kako je i izgledalo uhićenje u ponedjeljak.

“Sinoć smo šetajući Ivanečkom ulicom šetali uočili tu osobu u dvorištu kuće br. 39. Kada smo počeli vikati na njega ostavio je bicikl i ispao mu je mobitel na što smo pozvali policiju.
Moram napomenuti da je iz iste kuće kasnije izašla malodobna osoba koju je očito gledao kroz prozor kuće. Na poziv su se odazvala dva mlada policijska službenika koji su jako profesionalno pristupili cijelomu slučaju i koji su imali vremena saslušati cijeli događaj.

Podijelio sam sa njima sve već ranije dostavljene informacije o toj osobi kao i to gdje se možda nalazi da bi nakon dva sata dobio poziv da je navedena osoba privedena”, poručio je jedan građanin.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari