JEZIV SLUČAJ Udomiteljica tukla šibom svog polubrata i vrijeđala ga! Istraumatizirani maloljetnik upućen na psihijatriju

Foto: PUZ/ Ilustracija

Jeziv slučaj našao se u sisačkom tužiteljstvu. Naime, 35-godišnjakinja iz Moslavine suočila se s optužnicom zbog zlostavljanja svoga maloljetnog polubrata. Optužena je postala njegova udomiteljica nakon smrti majke i prouzročila mu pravi pakao u teškom periodu.

Zlostavljanje je trajalo čak dvije godine, a u optužnici stoji da je 35-godišnjakinja omalovažavala i psovala svog polubrata. Budala, konj i glupan, samo su neke od uvreda koje je koristila, a prijetila mu je i slanjem u popravni dom, piše Jutarnji.

Optužena je maloljetnika udarala i šibom po tijelu te šakom. Kada bi nesretni srednjoškolac otišao pomagati susjedima kako bi zaradio koju kunu, 35-godišnjakinja ga je ponižavala i govorila mu da je “štrkljav” i da može samo brati tratinčice. Također ga je zaduživala da joj čuva bebu. U optužnici stoji da mu je i govorila da je on kriv za smrt svoje majke koja je preminula od raka. Maloljetnik nije mjesecima mogao kontaktirati prijatelje jer mu je oduzimala mobitel.

Osim što ga je ponižavala i tukla, optužena je uskratila dječaku i 11 tisuća kuna koje je dobio kao zaostatak od majčine mirovine. Na ispitivanju tužitelja, 35-godišnjakinja se branila šutnjom, a tereti ju se za povredu djetetovih prava. Tužitelji za ovo zlodjelo traže godinu i tri mjeseca zatvora.  Maloljetnik je zbog proživljene traume upućen na Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež.


Komentari