Jednom mu nije bilo dosta: Više puta krao iz iste trgovine, zaštitar kad je pogledao u ruksak imao je što vidjeti

Foto: Pixabax

Muškarac je u razdoblju od početka listopada pa sve do kraja studenog krao iz trgovine, no ipak mu je zaštitar uspio stati na kraj.

Kazneno djelo počinio je više puta. Ukupna materijalna šteta koju je napravio je oko 3600 kuna.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela „Krađa“ , od kojih su dva kaznena djela produljena.

Sumnja se da je 3. listopada u prijepodnevnim satima, prema unaprijed stvorenoj namjeri i u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi, došao u trgovinu u Ulici Prilaz Baruna Filipovića i s prodajnih polica otuđio boju i pribor za ličenje zidova te alat. Iskoristivši nepažnju zaposlenika otuđene predmete spremio je u svoj ruksak i udaljio se iz trgovine.

Od daljnje namjere pribavljanja nepripadne imovinske koristi nije odustao te se u istu trgovinu još u tri navrata, od 15. listopada do 24. studenoga, vratio s istom namjerom. Tada je prišao prodajnim policama te s njih otuđio razne neprehrambene proizvode i sakrio ih u svoj ruksak. U dva se navrata s ruksakom na leđima uspio udaljiti iz trgovine, no 24. studenoga, u namjeri da s otuđenim proizvodima napusti trgovinu, zaustavio ga je zaštitar koji ga je i zadržao do dolaska policijskih službenika.

Također, kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 36-godišnjak u dva navrata i to 26. listopada u večernjim satima i tri dana kasnije, 29. listopada u popodnevnim satima, došao u trgovinu u Ulici Velimira Škorpika te s prodajnih polica otuđio akumulator, televizijsku antenu i drugo, a zatim se s otuđenim predmetima, koje je prethodno spremio u svoj ruksak, udaljio iz trgovine.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3600 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari