Jedan maturant ozlijeđen tijekom kupanja u Manduševcu, drugi izazvao požar na južnoj strani Save

FOTO: Zagreb.info

Norijada 2017. u Zagrebu.

Danas je Zagreb okupiran maturantima koji slave završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Slavlje je tradicionalno počelo na Trgu bana Jelačića oko podneva, odakle su maturanti krenuli prema Bundeku gdje je za njih bio pripremljen program tijekom cijelog dana.

Na Trgu bana Jelačića maturanti su uživali uz pjesmu, party kamion, nezaobilaznu dobru volju potpomognutu alkoholom, ali i u tradicionalnom kupanju u Manduševcu. Međutim, prilikom kupanja u Manduševcu stradao je jedan maturant koji je stao na razbijeno staklo, razrezao si nogu i završio na šivanju, javlja Index. Srećom, interventne službe pomno prate maturante i pobrinu se za njih u slučaju povreda.

Kako su nam kazali već ranije iz Hitne pomoći, dosad je bilo već nekoliko intervencija, a radilo se uglavnom o ozljedama zbog stakla ili prilikom pada na glavnom trgu gdje sve sklisko zbog alkohola, brašna i konfeta.

Također, tijekom veselja, glazbe i druženja u kolini maturanata došlo je i do požara. Naime, jedan od zagrebačkih maturanata bacio je signalnu raketu u osušenu travu i raslinje pored rijeke Save čime je izazvao požar. Zapaljena raketa pala je 200 metara od mosta, javlja Srednja.hr. Ostatak rakete maturant je bacio u rijeku.

Vatrogasci su stigli na mejsto događaja nakon 20 minuta. Jedno vatrogasno vozilo s tri vatrogasca uspjelo je vatru staviti pod kontrolu, a potom ju i u potpunosti ugasiti.

Većina maturanata stigla je na Bundek oko 13 sati. Budući da su danas iznimno visoke temperature, protiv vrućine se bore “tuširanjem”, a spas traže u hladu do početka programa na Bundeku.
Mnogi od njih sa sobom nose glazbene linije, a uglavnom puštaju narodnjake.

FOTO: Marko Matijević/Srednja.hr
FOTO: Marko Matijević/Srednja.hr

>>> (FOTO) ZAGREBAČKA NORIJADA: Maturanti veselo provode dan

>>> NORIJADA 2017. DONOSI VELIKE NOVOSTI: Oko 6.000 maturanata ‘okupirati’ će grad, na Bundeku ih se očekuje još 3.000

>>> VAŽNA INFORMACIJA IZ ZET-a: Norijada donosi izmjene u prometu


Komentari