‘JE*** TI MA***!’ Liječnik iz Zagreba osuđen zbog uvreda: Vikao je na medicinsku sestru, a studenta polio kavom

Foto: Pixabay

Liječnik iz Zagreba proglašen je krivim jer je izvrijeđao medicinsku sestru i drugo osoblje u poliklinici u koju je došao zbog ozlijeđene noge.

Prema presudi, liječnik je prošle godine u listopadu u 11.50 sati narušavao javni red i mir tako što je ušao u jednu polikliniku u Zagrebu u kojoj je želio napraviti liječnički pregled.

“Kad je došao do prijavnog pulta i obratio se voditeljici zatraživši liječnički pregled i kad mu je ona rekla da joj priloži liječničku dokumentaciju i navede razloge pregleda, burno je reagirao i počeo vikati riječima: ‘Je.… ti ma…, šta ćeš ti mene glupa medicinska sestra, đubre jedno ispitivati za što meni treba pregled’. Sve je to čuo student koji je stao između njih i obratio mu se riječima: ‘Molim vas gospodine da se udaljite iz klinike, ja ću vas otpratiti’, na što je počeo vikati i na njega riječima: ‘Je.… ti ma…, šta ćeš ti mene otpraćivati’, te ga je primio rukama za vrat i prolio kavu po njegovoj majici”, stoji u sudskoj presudi, piše danica.hr.

Liječnik je na sudu osporavao sve navode iz optužnog prijedloga te je kazao da je medicinska sestra na prijemnom pultu prema njemu bila jako bezobrazna. To je bila jedina njegova obrana, dokaze i svjedoke nije imao.

Medicinska sestra koja ga je prva primila kazala je da je čula samo galamu liječnika koji je njenoj kolegici govorio da je “glupa medicinska sestra, da je on doktor, da što će ona njega ispitivati što njemu treba za pregled”. “Nakon toga je izašao u hodnik i tada mu je prišao student te mu rekao da će ga ispratiti iz poliklinike, nakon čega ga je doktor polio kavom i na sav glas počeo vrijeđati. Ja sam nakon toga pozvala djelatnike policije i hitnu pomoć”, ispričala je sestra.

Liječnik je osuđen na novčanu kaznu od 300 njemačkih maraka, što je 1131 kuna, a mora platiti i 500 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna pa se na nju može žaliti.


Komentari