JAVNI APEL BRATA NESTALOG POLICAJCA: ‘Brate, ja sam uz tebe. Vrati se doma i sve ćemo riješiti’

FOTO: HRT

Gdje je nestao Ivan Moguš, 35-godišnji policajac zagrebačke Ekipe za očevid?

Policajac Ivan Moguš posljednji je put viđen u petak ujutro na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, gdje ga je ostavio kolega nakon noćne smjene.

>>>POLICAJAC NESTAO NA PODRUČJU ZAGREBA: Nakon noćne smjene nije se vratio doma (FOTO)

Više o tome u emisiji Tema dana na HRT-u razgovarali su su Dragan Josipović iz Ravnateljstva policije, brat nestalog policajca Željko Moguš i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić.

Rečeno je da se od oko 2400 prijavljenih nestanaka u Hrvatskoj ove godine još uvijek traga za čak 106 osoba.


“Slučaj nestanka našeg kolege Ivana Moguša je predmet intenzivnog traganja kolega iz Policijske uprave zagrebačke. Provjeramo više informacija u više smjerova. Nažalost, nakon ovih pet dana nismo pronašli kolegu, nismo locirali mjesto gdje bi se on mogao nalaziti”, rekao je Dragan Josipović iz Ravnateljstva policije.

>>>KRIM INSPEKTOR O NESTALOM KOLEGI: ‘Ovaj scenarij jednostavno ne sluti na dobro’

ivan moguš

‘Vjerujem da se sakrio od problema u životu’

Brat nestalog policajca Željko Moguš uputio je javni apel svima da pomognu u njegovu pronalaženju te zahvalio na dosadašnjem trudu policiji i svima koji su uključeni u potragu.

“Nikakva poruka meni osobno nije upućena da bi imao trag ili bilo šta. Ne vjerujem i ne želim crno vjerovati. Vjerujem da se sakrio od problema u životu”, rekao je Željko Moguš.

Rekao je i kako nije primijetio na njemu ništa neobično kada su se posljednji puta vidjeli.

“Ja sam čovjek koji je sve njegove postupke odobravao. Uvijek stajao iza njega i sad bih mu poručio – brate, ja sam uz tebe. Vrati se doma i sve ćemo riješiti”, kazao je.

“U ovom slučaju naši potražni psi pretraživali su neke ciljane prostore. Naravno, potragu vodi policija i oni nam ukazuju na područja koja trebamo pretražiti. U ovom slučaju mi smo samo resurs”, rekao je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić.

>>>OČAJNA ŽENA NESTALOG POLICAJCA: ‘Molim vas, provjerite svoje šupe, podrume…’

Komentari

loading...