‘JAVI KAD MAJKA BUDE SOLO, 7-8 PUTA MOŽE ONA IZDRŽAT’! Zagrebački interventni policajac odlučio prijaviti kolege, ali kaznu je dobio on sam

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Mobbing na poslu ne bira uvijek žrtvu. Dokaz tomu je i slučaj zagrebačkog interventnog policajca iz Zagreba koji je odlučio prijaviti svoje kolege.

“Kako deda, je l’ živ? Još je živ? Stara komunjara, stara partizančina, stari udbaš”, podrugljivo su ispitivali u kombiju interventnog policajaca M.P njegove kolege iz postaje.

No, ovo nije bio izoliran incident. Nesretni 37-godišnji službenik u više je navrata bio meta svojih kolega, a vrijeđanje je započelo u internoj WhatsApp grupi imena “Sokoli”.

“Je li majka u kući? Javi kad majka bude solo, 7-8 puta može ona izdržati, ima iskustva”, pisali su mu još 13. veljače prošle godine, a verbalno napadnuti policajac sve je odlučio prijaviti. Posebno je, kaže, bio isprovociran zbog pitanja o nacionalnom porijeklu.

No, osim za zlostavljanje na radnom mjestu, kolege je M. P. prijavio i za prijetnje, doznaje Jutarnji.

Nakon što je zbog silnih uvreda izašao iz interne grupe, kolege su nastavili s porukama, a prvoosumnjičeni je tada napisao:

“U nedjelju, ako smo svi skupa u autu, j…ćemo ga cijeli dan i stavit ću ga da vozi tako da ne može nigdje mrdnuti”. Prijavio je i da ga je 10. travnja prošle godine drugoosumnjičeni interventni policajac pitao “koja je parohija” te mu poručio da “dobro pazi da ne bi ponovili 1941. godinu”.

No, prijavljeni policajci i dalje rade, dok je M.P. premješten u drugi vod.

Iako je kaznenu prijavu njegov odvjetnik Antonio Volarević podnio još 21. travnja prošle godine, protiv četvorice interventnih policajaca postupak je pokrenut nakon više od godinu dana.

Zbog svega što su mu izgovorili nesretnik je završio kod psihologinje, a nekoliko je mjeseci proveo na bolovanju.

Komentari