Izudarao ga je toliko da mu je trajno oštetio živce lica! Bivši HDZ-ovac napokon kažnjen zbog slučaja s Vrbika

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Iako se do zadnjeg trenutka pravdao kako nije kriv i kako je mladića premlatio u samoobrani, točno dvije godine nakon je Ivica Modrić (52), bivši član Uprave HOPS-a i osječkog gradskog HDZ-a, osuđen je na deset mjeseci zatvora. Riječ je doduše o nepravomoćnoj presudi u kojoj mu je kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro.

Modrić se, podsjetimo, sukobio s Paškom P. na Vrbiku, dok je ovaj prelazio preko pješačkog prijelaza te ga toliko izudarao da mladić ima trajno oštećenje živaca lijeve strane lica.

Bivši HDZ-ovac na današnjem se suđenju prvi put suočio sa oštećenikom jer do sada je vješto izbjegavao suđenja, a danas se postavio kao žrtva. Rekao je naime kako ga je ovaj događaj “potresao i šokirao”. Tvrdi kako je on već platio cijenu jer je oštećenik svoju stranu priče iznio u medije pa je ovaj smijenjen s položaja u tvrtci u kojoj je do tada radio.

“Završio sam u svim medijima i ovaj incident je iskonstruiran da me se makne s položaja. To što sam učinio je bilo u samoobrani”, ponavljao je iako je sud u presudi definitivno istaknuo kako nema riječi o samoobrani.

“Tog dana je Paško P. očito bio nervozan, imao je loš dan, mlad je dečko i udario je moj auto. Što bi bilo da je dohvatio mene? Pa danas uopće ne bi hodao s obzirom na zdravstvene probleme koje imam”, ustrajao je, a upitan o zdravstvenom stanju, tvrdi kako ima problema s kičmom koja mu je pukla. Tvrdi kako je 2001. godine imao prometnu nesreću.

Na pitanja tužiteljstva i suda nije želio odgovarati.

U konačnici, odluka je donesena, a ona ga je proglasila krivim.

“Na osnovu logičnog i vjerodostojnog iskaza oštećenika i očevidaca, sud je nedvojbeno utvrdio da se događaj dogodio kako je opisano u optužnici. Što se tiče vaše obrane, da ste oštećenom nanijeli teške ozljede u samoobrani, neuvjerljiva je te je u suprotnosti s opisom događaja oštećenika i svjedoka. Nema logike da biste, nakon što ste obijesnom vožnjom skoro zgazili čovjeka na zebri, u samoobrani izletjeli iz auta, išli prema oštećenom te ga udarili šakom u glavu slomivši mu čeljust. Tako ne postupa nitko u samoobrani”, rekao je sudac Marijan Bertalanič.

“A što se tiče dijela u kojem navodite da je oštećeni izazvao vašu reakciju oštećenjem vašeg vozila, ni tu logike nema jer u protivnom ne biste bježali s mjesta događaja već biste sačekali policiju da ona utvrdi oštećenja na autu. Dakle, navodna oštećenja nisu bila povod vašoj reakciji. Prilikom odmjeravanja kazne, kao otegotnu okolnost uzeta je ničim izazvana brutalnost postupanja s vaše strane. U obrani niste iskazali ni minimum samokritičnosti, već ste se samo branili kako bi izbjegli kaznenu odgovornost”, zaključio je.


Komentari