IZNOSE SE ZAVRŠNE RIJEČI: Suđenje Filipu Zavadlavu privodi se kraju, obrana ima tri opcije

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Završne riječi u petak će biti izgovorene na suđenju Filipu Zavadlavu, 25-godišnjaku koji je likvidirao trojicu muškaraca povezanih sa splitskim narko miljeom. Još se uvijek ne zna hoće li Zavadlav iznositi obranu ili odgovarati na pitanja, a moguće je i da uopće ništa neće ni reći.

Donošenje presude očekuje se idući tjedan.

Inače, na posljednjem ročištu prije 10 dana puštena je dramatična snimka kojom je njegov odvjetnik Branko Šerić želio dokazati njegovu neuračunljivost. Naime, video je mobitelom snimljen samo tri dana prije masakra, a Zavadlav ga je uputio svojoj djevojci Mariji iz Beograda, kojoj je u suzama govorio kako je s njom htio imati djecu.

Šerić ju je priložio jer nije zadovoljan rezultatima psihijatrijskih vještačenja, odnosno činjenicom da je konstatirano kako mu je značajno smanjena neuračunljivost. Odvjetnik pak tvrdi da se na snimci jasno može čuti da je Zavadlav potpuno neuračunljiv.

Podsjećamo, tijekom suđenja ispitano je 30-ak svjedoka, od očevidaca pucnjave do susjeda i rodbine.

Zavadlav je 11. siječnja 2020. godine krenuo u ubilački pohod u samom središtu Splita, na Šperunu i Velom Varošu, naoružan Kalašnjikovim iz ‘bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno’, kako stoji u optužnici.

Likvidirao je toga dana Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića.

Za navedeno može dobiti do 50 godina zatvora.

 


Komentari