IZNENADIO POLICIJU: Ubio mladića (25) pred ocem i trudnom djevojkom pa se sam predao

Ivica Galovic/PIXSELL

U kaznenoj prijavi stoji da je 38-godišnjak nakon udara samo nastavio dalje, dok je 25-godišnji Elvis podlegao ozljedama na licu mjesta.

Napokon je pronađen vozač koji je kod Lipovljana svojim automobilom usmrtio 25-godišnjeg Elvisa Jovanovića, pred očima njegovog oca i trudne djevojke. Riječ je o 38-godišnjaku iz Kutine, koji se na savjet svog odvjetnika javio policiji. Vozač se javio policiji puna 24 sata nakon što su u Kutini pronašli auto s koji je skrivio nesreću, a nije se zaustavio ni pomogao unesrećenima.

Zaradio je kaznenu prijavu

Vozača se tereti za izazivanje prometne nesreće, te nepružanje pomoći zbog čega je i uhićen i pritvoren. Nesreća se dogodila u subotu, 11. lipnja oko 22.30 sati u mjestu Nova Subocka kod Novske, gdje je 38-godišnjak svojim osobnim automobilom “opel astra” kutinskih registracijskih oznaka, naletio na 25-godišnjeg Elvisa. On se u trenutku naleta nalazio kraj svog vozila pokušavajući popraviti svjetlo, piše net.hr.

Shrvana obitelj

U kaznenoj prijavi stoji da je 38-godišnjak nakon udara samo nastavio dalje, dok je 25-godišnji Elvis podlegao ozljedama na licu mjesta.

“Htio je ući u auto, kad sam ugledao duga svjetla iz suprotnog smjera, iz Novske… Čuo sam jak udarac. Pogledao sam kroz prozor i vidio svoje dijete kako leži na cesti. ‘Joj, Elvise, ne, mrtav si, dijete moje’, rekao sam. Nisam mogao odmah izaći jer se brava zaglavila. Plakao sam i nogama lupao po vratima, samo da pomognem svom djetetu”, ispričao je potreseni mladićev otac za 24 sata.

Tražili su i pomoć građana

Za odbjeglim vozačem policija je nekoliko dana tragala, a u tome su pomogli i građani s korisnim informacijama.

“Policijski službenici su traženi automobil pronašli na području Kutine, te je na njemu obavljeno prometno i tehničko vještačenje”, potvrđeno nam je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke. Vozača je u policiju doveo rođak, koji mu je ujedno i odvjetnik, tamo je 38-godišnjak i uhićen te zadržan u pritvoru.

“Policijska uprava sisačko-moslavačka zahvaljuje svim građanima koji su putem telefona, e-maila ili osobno dali korisne informacije u vezi identificiranja nepoznatog vozača i vozila. Pomoć građana doprinijela je njihovom otkrivanju te se i ubuduće nadamo dobroj suradnji s građanima”, poručuju iz policije.


Komentari