‘IZGLEDAM KAO NAKAZA’, govori žrtva napada u Maksimiru! Zapalili ga jer je homoseksualac? Novi detalji subotnjeg divljačkog čina

Ilustracija: Zagreb.info

O napadu u Maksimiru nakon kojeg je 50-godišnji muškarac hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju smo pisali u nedjelju, a sada donosimo nastavak. Navodno su ga napala dvojica nepoznatih maskiranih muškaraca koji su na njega bacili najvjerojatnije molotovljev koktel, a plamen je vrlo brzo zahvatio njegovu jaknu, te navodi kako je muškarac spašen zahvaljujući prisebnosti i pomoći prolaznika.

Hospitaliziran je s opekotinama II. stupnja u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

“Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti”, rekao je za Jutarnji te dodao kako je plamteću jaknu nekako uspio provući preko glave.

Zatim je počeo vikati: Upomoć! Gorim! Prolaznici su ga odvezli u bolnicu, govori muškarac te opisuje što se dogodilo:

“Vatra se proširila sve do vrata po ovratniku, nagorio mi je desni dio lica, čelo, opečen mi je vrat, lijeva šaka… Izgledam kao nakaza”, rekao je 50-godišnjak.

Smatra kako su ga napali jer su shvatili njegovu seksualnu orijentaciju, homoseksualac je i tvrdi kako je taj divljački čin bio čisto iživljavanje na fizički slabijoj osobi. On, naime, ima svega pedesetak kilograma.

Razočaran je jer se ovakve stvari događaju u 21. stoljeću i nada se da će policija naći napadače koji su mu život pretvorili u pakao.


Komentari