Izgladnjivao autističnog brata i kopao mu grob u dvorištu. Pred sud je u lancima doveden 39-godišnjak

Photo: Igor Kralj/PIXSELL, Ilustracija

Zavezanih ruku i s lancima na nogama vidno onemoćao muškarac puzao je do smeća odakle je pokušao jesti otpatke hrane. Jeziv prizor kao iz kakvog logora uočila je stanarka Gajnica i uznemirena viđenim odmah pozvala policiju.

Koji sat kasnije priveden je Amerikanac, čovjek koji je svog autističnog brata mjesecima izgladnjivao, držao zatočenog u toaletu i kopao mu grob dvorištu.

U utorak je, vezanih ruku i nogu, na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, doveden 39-godišnji T. G. T.

Tužiteljstvo ga tereti za protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda te mu prijeti višegodišnji zatvor, ali i deportacija. Rasprava će biti zatvorena za javnost, prenosi Jutarnji, pa se neće čuti izjave Amerikanca, ocijene tri vještaka i sama obrana.

Podsjećamo, ova mučna priča otkrivena je 4. kolovoza prošle godine. Zanemareni muškarac spao je na svega 30-ak kilograma.

Braća su živjela u unajmljenoj kućici, a Amerikanac se po susjedstvu predstavljao kao umirovljeni američki vojnik. Svojedobno je predavao i engleski u jednoj školi stranih jezika.

Poznanicima je isprva govorio kako je autistični brat obolio od koronavirusa pa kasnije i da je umro te da će ga pokopati u Los Angelesu.

Vlasniku kuće u kojoj je držao zatočenog brata, kad ga je pitao čemu rupa u dvorištu, rekao je da je odlučio posaditi papriku.


Komentari