IZBRISALE GA S FACEBOOKA PA SE RAZLJUTIO: Manijak (37) pravio lažne profile s golim slikama djece

thefix.com

Optužuje ga se da je na Facebooku pravio lažne profile i da je glumio da je dijete kako bi se družio s djevojčicama u dobi od 9 do 14 godina.

Muškarca (37) iz Slavonije završio je na sudu zbog spolnog zlostavljanja, iskorištavanja i povrede privatnosti djeteta. Optužuje ga se da je na Facebooku pravio lažne profile i da je glumio da je dijete kako bi se družio s djevojčicama u dobi od 9 do 14 godina. Onog trenutka kada su ga djevojčice počele brisati s popisa prijatelja, manijak im je počeo otvarati lažne profile s golim fotografijama.

Proganjao najmanje pet djevojčica

Uzimao bi njihove fotografije s originalnih profila, a onda im fotomontažom umetao gola tijela nepoznate djece i drugih osoba. Na te iste fotografije pisao je poruke uvredljivog sadržaja, prenosi Glas Slavonije. U tom slučaju svatko tko bi potražio njihova imena na Facebooku naišao bi na slike s izrazito neugodnim fotografijama. Manijak je proganjao najmanje pet djevojčica, a nekima je na slikama fotomontažom “šminkao” lica.

Istraga je pokazala kako je napravio čak 14 lažnih profila na Facebooku, a imao je i više e-mail računa uz pomoć kojih je te profile i napravio. Na sudu se manijak pokušao braniti tvrdeći kako je bio tužan i ljut jer djevojčice više nisu htjele biti njegove prijateljice na društvenoj mreži. Prije no što bi napravio lažne profile i fotomontaže slao bi im uvredljive poruke, a tužitelji smatraju da se sve događalo tijekom 2013. i 2014. godine.

Produkt bolesnog uma

Prema optužnici 37-godišnjak je od 1. svibnja do 24. kolovoza 2014. godine učestalo pristupao Facebooku, a istovremeno je pronalazio fotografije koje prikazuju djecu različite dobi u seksualno eksplicitnom ponašanju i njihove intimnije dijelove tijela. Fotografije je pohranio na svom računalu, a potom i na DVD-u. Kod njega su pronađene 32 takve fotografije. Zbog zaštite identiteta žrtava točno mjesto gdje se ovaj užas zbivao, te osobni podaci internetskog predatora, nisu navedeni.

Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku, kaže kako je navedeni slučaj klasični modus operandi internetskih predatora. “Riječ je o bolesnome umu i kao što će svaki pedofil napraviti sve da dođe do žrtve, tako će i internetski predator imati načine da dođe do svojih žrtava”, istakao je Ramljak.

Iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu ističu da je prvo načelo ponašanja na internetu i društvenim mrežama – ne postavljaj svoje fotografije.

>>> PEDOFIL SILOVAO DJEVOJČICU (11) U JAVNOSTI I SVE SNIMIO KAMEROM: Za monstruozan čin dobio svega 20 godina zatvora

>>> PEDOFIL POKUŠAO OTETI TROGODIŠNJAKINJU?! ‘Prišao joj je i rekao da ide s njim jer ima lutku…’

>>> ŠOK! PEDOFIL NA SLOBODI: Curicu (14) tražio da mu dira spolovilo pa pušten na slobodu

Komentari