(FOTO) IZBJEGLA TRAGEDIJU! Djevojka (18) sletjela s ceste zbog pijanog vozača (67) koji se vozio u suprotnom smjeru

FOTO: Čitateljica

Vozači koji su se u četvrtak, 14. siječnja oko 21 sat navečer zatekli na zagrebačkoj obilaznici ostali su zatečeni kada su vidjeli da se u traci paralelno s njihovom, ali na drugoj strani vozač kreće u suprotnom smjeru. Automobili su trubili vozaču i blicali svjetlima, no on nije mario za njihovu signalizaciju, već se i dalje vozio u supotnom smjeru.

Policija nam je potvrdila da su dojavu da se netko vozi u suprotnom smjeru od čvora Sv. Helena u smjeru istoka grada dobili u 21.05 sati nakon čega su odmah izašli na teren. U ponedjeljak je tako dovršeno kriminalističko istraživanje nad osumljeničenim vozačem.

“Utvrđeno je kako se 14. siječnja 2021. godine oko 21 sati, 67-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, kretao autocestom A3 u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru oko 16 kilometara od naplatnih kućica Bregana do motela Plitvice, gdje je zaustavljen i zadržan od strane policijskih službenika”, rekli su nam iz policije.

Foto: Čitateljica

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Obijesna vožnja u cestovnom prometu iz čl.226 Kaznenog zakona Republike Hrvatske”, navedeni vozač je, kako kažu iz policije, uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava koja je podnesena protiv njega dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Osim navedenih kazni koje su podnesene protiv 67-godišnjeg muškarca osumnjičeni sudionik bio je, navode nam iz policije, pod vidljivim utjecajem alkohola, ali se odbio podvrgnuti alkotestiranju za što će u postupku biti sankcioniran.

Tijekom kretanja u suprotnom smjeru osumnjičeni vozač nije mario za druge vozače u prometu. U jednom trenutku desna traka je bila puna automobila dok se u lijevoj nalazila 18-godišnja djevojka, koja je vidjela da se automobil iz suprotnog smjera kreće prema njoj. Kako bi izbjegla vozača, djevojka je skrenula te sletjela s ceste.

FOTO: Čitateljica

“Kriminalističkim istraživanjem za prometnu nesreću slijetanja osobnog automobila potvrđeno je kako je ona uzročno povezana s postupanjem osumnjičenog 67-godišnjaka, a sa svime je upoznata i oštećena osoba”, tvrde nam iz policije.

Na sreću, djevojci nije ništa bilo, ali je automobil u potpunosti uništen, no osumnjičeni vozač nije mario za nesreću već je nesmetano dalje nastavio vožnju u suprotnom smjeru dok ga policija nije zaustavila i odvezla u pritvor.

Od izvora čiji su podaci poznati redakciji, osumnjičeni je izašao iz zatvora i sudskim će se postupkom utvrditi kazna te će odgovarati za posljedice koje je proizveo.


Komentari