TEK ŠTO JE IZAŠAO IZ REMETINCA: Prekršio sudsku zabranu i napao bivšu djevojku

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon dva tjedna provedenih na slobodi, Mario Korade, sin pokojnog generala i peterostrukog ubojice Ivana Korade, od nedjelje je ponovno zatvoren u Remetincu.

Korade je, naime, prije dva tjedna pušten iz istražnog zatvora, koji mu je bio određen u predmetu u kojem je optužen zbog iznude i prijetnji, a istražni zatvor mu je, prema odluci zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, zamijenjen blažom mjerom, odnosno izrečena mu je mjera zabrane približavanja oštećenima u krugu od 500 metara.

Mjere opreza pridržavao  se samo desetak dana, a onda je prošlog tjedna u četvrtak opet napravio incident u lokalu u Zlataru. Kako večernji.hr neslužbeno doznaje žrtva je sada bila njegova bivša djevojka, a intervenirala je i policija te je protiv njega podnesena i kaznena prijava.

Iako ne direktno, incident je Koradu ponovno stajao slobode jer je zbog ove intervencije utvrđeno kako je Korade prekršio mjeru opreza koju mu je izrekao sud jer se lokal nalazi 200 metara od mjesta prebivališta oštećenika.

Izvanraspravno vijeće Općinskog kaznenog suda sastalo se odmah idućeg dana te je Koradi u petak ponovo određen istražni zatvor. Glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar potvrdio nam je kako je Korade uhićen u nedjelju te sproveden u zatvor u Remetincu.

Ovo je drugi put da policija mora intervenirati protiv nasilnog 27-godišnjaka nakon ukidanja istražnog zatvora. Potkraj ožujka je tijekom kratkotrajnog boravka na slobodi u Borovju u Zagrebu vidno pijan napao dvije djevojke metalnom šipkom, a u njihovu obranu stao je jedan mladić koji je Koradu pretukao.

>>>NAKON ŠTO JE DOBIO TEŠKE BATINE: Psihički bolesnik s debelim kriminalnim dosjeom odšetao iz bolnice!


Komentari