Iz Zagreba otišao na bauštelu u Luksemburg i pao s krova, na ispraćaj došle tri od četiri žene s kojima je imao sedmero djece, ali ništa od odštete

Foto: Pexels Ilustracija

Krunoslav K. (48) preminuo je nakon teške ozljede na radu u Luksemburgu, a iza sebe je ostavio sedmero djece. Nesretni muškarac, pao je sa skliskog krova visine od 8,5 metara na gradilištu. Potpuno nepokretan zbog ozlijede kralježnice, dva sata je ležao bespomoćan dok ga šef nije prijavio kao zaposlenika.

“Iako su svi bili tamo, gazda mu je uzao novčanik u kojem je bilo 2100 eura. Kod gazde je, uz dokumente, ostala i odjeća, ure, nakit i aparati, a tijekom idućih osam mjeseci, koliko je bio po bolnicama, nikada ga nije posjetio, izuzev jednom”, otkrila je udovica za portal varaždinske vijesti.

Tamošnji sud je presudio da nema pravo na naknadu za ozljedu na radu jer se početkom listopada nije pojavio na liječničkom pregledu koji bi potvrdio navedene ozljede Inače, pokojni Krunoslav, povremeno je radio u Luksemburgu na crno, kao i u Zagrebu gdje je živio do 2020. godine. Kao radnik nije prijavljivan ne samo zbog bezobzirnosti, već je to bila i njegova odluka jer da je prijavljivan, u tom bi mu se slučaju od plaće sustezala alimentacija, a od sedmero djece troje je maloljetno.

Cijela situacija teško je pala njegovim bivšim partnericama.  Na sprovod ovog Imoćanina došle su mu tri od četiri bivše žene, točnije nije ga ispratila samo prva nevjenčana supruga. Smrt Krunoslava šokirala je i cijelu obitelj, a na sprovod mu je došla cijela bliža rodbina iz Vinjana Gornjih, iako nekima nije ostao u najboljem sjećanju.


Komentari