Iz Mrežnice izvučena tijela dvojice muškaraca, njihovo utapljanje prijavili ilegalni migranti

Foto: PU karlovačka

Po nalogu karlovačke policije ronioci HGSS-a su u subotu pretraživali rijeku Mrežnicu i u večernjim satima pronašli tijela dvojice nepoznatih muškaraca, a na njihovo utapljanje policiji je ukazala skupina nelegalnih migranata.

Karlovačka policijska uprava izvijestila je da su njihovi djelatnici koji rade na poslovima zaštite državne granice Republike Hrvatske danas oko podneva u mjestu Svojići kod Barilovića zatekli strane državljane, koji su izjavili da su se na slapovima Mrežnice utopile dvije osobe.

Policajci su odmah otišli na mjesto događaja, a 15 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) krenulo je pretraživati rijeku.

„U večernjim satima su iz rijeke izvučene dvije nepoznate muške osobe, te se s ciljem utvrđivanja njihovog identiteta i okolnosti stradavanja provodi kriminalističko istraživanje“, navode iz PU karlovačke.

Hina u karlovačkom Centru 192 doznaje da stranci koji su zatečeni na obali Mrežnice nisu zatražili azil pa je prema njima započeo proces sukladan Zakonu o strancima.

To znači da će dobiti rješenje s rokom za dragovoljno napuštanje prostora Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora.


Komentari