IZ HLAČA IZVUKAO DIVOVSKU ZMIJU: ‘Bilo me strah. Naježio sam se od pomisli da se radi o otrovnici’ (FOTO)

Željko je kosio djetelinu i odjednom osjetio kako mu nešto puže po desnoj nozi, kada je spustio pogled imao je što za vidjeti.

Stanovnik Ivanca Križevačkog, Željko Kunić (53), nedavno je imao iskustvo koje će vjerojatno pamtiti i prepričavati još godinama. Naime, iz hlača je izvukao zmiju dugačku 180 centimetara. “Da imam jako srce dokazao sam nedavnim susretom s golemom zmijom. Kad u subotu nisam doživio infarkt, onda sam doista čeličnog zdravlja”, veli Kunić.

Željko je kao što to čini i svakoga dana, otišao na livadu pored svoje kuće da pokosi djetelinu za svoje koze. Odjednom je osjetio kako mu nešto hladno puže po desnoj nozi. Pogledao je dolje i imao je što za vidjeti. Iz nogavice hlača virio se samo vrh zmijskog repa. Željko je brzo uhvatio zmiju za rep i počeo ju izvlačiti, no, nije mogao ni sanjati kakvog će monstruma izvući iz hlača. Nakon tri, četiri povlačenja zmija mu se počela omotavati oko noge kako bi ga spriječila da ju izvuče, no, uspio ju je odvojiti i izvuči.

bjelouška

“Bio sam uvjeren da se radi o riđovki”

“Ne znam što mi je sve strujalo kroz glavu. Sjećam se da sam se sav naježio od pomisli da se radi o otrovnici. Kako je bila šarena bio sam uvjeren da se radi o riđovki, jer smo mi blizu Kalnika, gdje obitavaju. Tresao sam se od straha, ali kad sam je izvukao iz nogavice, shvatio sam da se radi o bjelouški, koja je željela pobjeći natrag u djetelinu “, govori Željko, prenosi 24sata.

Željku je tada laknulo jer na svu sreću zmija ga nije ugrizla i nije riječ o otrovnici. No, u naletu adrenalina, Željko je odlučio ubiti zmiju pa je joj je kosom smrskao glavu. Potom ju je izmjerio i ustanovio kako je riječ o izuzetnom primjerku koji čak premašuje njegovu visinu. Zmija je bila dugačka točno 180 centimetara. Iako Kunić tvrdi da nije ljubitelj zmija, kaže ipak kako ih se ne plaši baš previše. No, ovo iskustvo bilo mu je doista šokantno, a ono što je naučio iz bliskog susreta s bjelouškom jest da će u travu ulaziti samo u gumenim čizmama.


Komentari