ISTINSKI HEROJI! Zagrebački vatrogasci proteklu noć spasili pet osoba – troje iz požara, dvoje iz automobila

Foto: JVP Grada Zagreba

Iza zagrebačkih vatrogasaca burna je noć u kojoj su spasili čak pet osoba; tri iz stana koji je već zatečen u plamenu te dvoje iz automobila koji su sudjelovali u nesreći.

Požar u centru

U 1:54 sati stigla je dojava kako je izbio požar u centru grada na 2. katu stambene zgrade. Požar je u trenutku dolaska vatrogasaca na mjesto intervencije već izlazio kroz prozore i gasio se preko autoljestve te je lokaliziran u 2:12 minuta.

Nakon toga su vatrogasci pristupili sanaciji opožarenog stana pri čemu su direktno spašene 3 osobe. Dvije su iznesene iz stana preko stubišta dok je treća osoba spašena upotrebom madraca za spašavanje teško pokretnih osoba.  Dvije osobe su prevezene u bolnicu, a u cijelome je ulazu zatvoren plin i isključena električna energija, dok je najviše oštećenja pretrpio dnevni boravak odakle je požar i krenuo.  U požaru je sudjelovalo 12 vatrogasaca sa 3 vozila iz Vatrogasne postrojbe Centar.

Prometna nesreća

Također, u naselju Ježdovec je u večernjim satima došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri automobila, a vatrogasci su spasili dvije osobe iz vozila zatečena u sudaru, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Komentari