ISTARSKA PIROMANKA: Zapalila automobile i plastenike s maslinama, po fasadi je pisala bojom

Foto: PU istarska

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjom hrvatskom državljankom. Utvrdili su da je u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata napravila oštećenja u prostoru pravne osobe iz Poreča.

“Osumnjičena je prvi požar izazvala 20. travnja tijekom noći u Ulici Massa Lombarda u Poreču te je tada bacila zapaljivu smjesu na automobil Ford Fokus, splitske registracijske oznake, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Požar se proširio i zahvatio susjedni automobil Ford Fiesta, pulske registracijske oznake. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Splita te 73-godišnjoj vlasnici Fieste, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna”, priopćila je istarska policija.

“Već nakon tjedan dana, 28. travnja, osumnjičena je ponovno tijekom noći u istoj ulici bacila zapaljivu smjesu na automobil Renault, splitske registracijske oznake, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Materijalna šteta, koja je nastala 29-godišnjoj vlasnici, zasad još nije utvrđena”, dodala je policija.

Foto: PU istarska

“Nakon toga, osumnjičena je u razdoblju od 23. do 24. svibnja ušla u plastenik u Ulici Karla Huguesa u Poreču te je tamo uništila stabljike maslina koje su bile dio znanstvenog istraživanja 30-godišnjaka. Time je pravnoj osobi iz Zagreba nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. No, osumnjičena ni tu nije stala pa je tako u noći s 12. na 13. lipnja u dva plastenika zapalila sadnice na kojima je 30-godišnjak provodio istraživanje, a potom je na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise. Krajem istog mjeseca, u noći s 28. na 29. lipnja, 35-godišnjakinja je ponovno bojom ispisala na fasadi razne natpise te je na taj način oštetila pravnu osobu za nekoliko tisuća kuna”, kažu u policiji.

Policija će protiv osumnjičene podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: PU istarska


Komentari