Ispovijest mlade Zagrepčanke, dobro znane policiji: ‘Kradem jer nema posla’

Zagreb.info

Antonela O. ima tek 19 godina, no u to je vrijeme uspjela skupiti podeblji policijski dosje – 145 kaznenih prijava za krađe i računalne prijevare, a od toga tek jedna osuđujuća presuda i tri optužnice, piše Jutarnji.

Nakon sedmog razreda ova je djevojka odlučila dodatno “zarađivati” džeparenjem po tramvajima, ponekad sama, a ponekad s prijateljicama i njihovim roditeljima. Antonela je tako u 12 dana ukrala ukupno 42.000 kuna, a pljačkala je, osim hrvatskih građana, kineske, japanske, korejske, portugalske i australske turiste.

DORH traži godinu dana zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv nje je podignulo optužnicu te za traže godinu dana zatvora.

Većinom je operirala po tramvajima gdje je koristila nepažnju putnika kojima je krala novčanike. Policija ju je pritisnula dokazima pa je naposlijetku priznala posljednji niz krađa, no kaže kako se ne sjeća detalja jer je “bilo puno toga”.

“Nekad sam krala s frendicama, a nekad s mamom jedne od njih. Kradem onako kako se dogovorimo. Ja uzmem i dodam ili obrnuto. Uglavnom biramo Kineze, a naše državljane kad imamo priliku. Ako su dokumenti u novčaniku, ja ih ostavim na klupi, no jedan sam bacila u kantu za smeće, a novac uzmem. Kradem jer imam 14 braće i nema posla. Žao mi je i obećavam, neće se više ponoviti”, opravdavala se policiji.


Uhvaćena je u društvu prijateljice dok su sjedile na terasi kafića na Autobusnom kolodvoru, netom nakon što su ih prepoznale dvije Japanke kojima su iz torbice ukrale novčanik.

Nedjela je snimila i kamera u tramvajima, a na jednoj snimci vidljivo je kako se u ZET-ovom tramvaju broj 2 guraju oko Kineza kojem su nudile pomoć u cvikanju karte. U tim trenucima preko ruku si imale prebačene jakne, a na metu su se naslanjale “zbog gubitka ravnoteže” te im u tim trenucima ukrale novčanik. Potom bi na prvoj stanici izašle i pobjegle s plijenom.

Komentari

loading...
-->