Isplivali detalji strašnog zločina na Črnomercu: Nisu se posvađali, sin je teško bolestan

Očevid nakon ubojstva na Črnomercu (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Zagrepčane je u subotu šokirala vijest da je na Črnomercu u jutarnjim satima došlo do teškog ubojstva.

Kako se ranije saznalo, sin je oštrim predmetom ubio 51-godišnjeg oca, a sada je isplivalo i više detalja o potresnom slučaju.

“Policija još uvijek nije izašla s rezultatima očevida, a kako doznajemo, motiv ovog stravičnog zločina zapravo je namjera. Čini se da će ovaj slučaj po svemu sudeći biti još jedan od onih u kojima će se preispitivati uloga institucija tu se prvenstveno misli na psihijatrijsku bolnicu. Naime, 25-godišnjak koji je ubio svog oca boluje od shizofrenije“, izvijestio je reporter za Dnevnik Nove TV.

Očevid nakon ubojstva na Črnomercu (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

“Proteklih nekoliko tjedana stanje mu se pogoršavalo, a prije samo 48 sati sudjelovao je u incidentu u jednom kafiću nakon kojeg je bio priveden u policiju. Bila je tamo i hitna pomoć koja ga je pregledala zbog eventualnih ozljeda u toj tučnjavi. Međutim, tada se njegovo psihičko stanje nije razmatralo, a ono je očito bilo takvo da je 48 sati nakon toga počinio stravičan zločin i nožem usmrtio svog oca.”

Plenković živi u istoj ulici

“Tome nije prethodila nikakva svađa, već je prema tvrdnjama obitelji to počinio s namjerom. Odmah se nakon ubojstva dao u bijeg, a zanimljivo je da nekoliko metara dalje u ulici živi premijer Plenković.

Drama u Zagrebu: Nožem ubio člana obitelji pa pokušao pobjeći


Policija je odmah po počinjenju zločina bila obavještena i vrlo brzo ga je uhvatila i stavila pod nadzor. Očevid je trajao tijekom čitavog dana, bili su ovdje okupljeni i susjedi koje je ovaj tragičan zločin šokirao i nitko nije bio previše voljan išta govoriti. No, u ovom slučaju ponovo će se preispitivati uloga institucija, kako je moguće da osoba, za koju se tražila hospitalizacija, s tako teškom psihičkom dijagnozom bude na slobodi i slobodno šeće, da je se olako pušta samo pod terapijom i pod lijekovima”, poručio je reporter.

 


Komentari