IPAK IZA REŠETAKA: ‘Fantom s Trešnjevke’ se neće braniti sa slobode, evo zašto je vijeće poništilo prvotnu presudu

Ilustracija (Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Nakon žalbe tužiteljstva, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, poništilo je sudku odluku o puštanju na slobode 41-godišnjeg Darka K. poznatijeg kao “Fantom s Trešnjevke”.

Pod sumnjom za nametljivo ponašanje, 41-godišnjak će ipak morati u zatvor zbog rizika od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, “Fantom s Trešnjevke” uhićen je prošlog ponedjeljka nakon skoro dvogodišnjeg uhođenja 24-godišnjakinje, ali i vrebanje kroz prozore obiteljskih kuća u tom zagrebačkom kvartu.

Premda zalaženjem u dvorišta i gledanjem kroz prozore obiteljskih kuća nije, prema policijskoj istrazi počinio kaznena djela i prekršaje, uznemiravanje, izazivanje tjeskobe i straha za vlastitu sigurnost njegove 24-godišnje žrtve, kazneno je djelo za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu.

Kako je policija ranije navela, Darko K. je, sumnjaju, od početka travnja do polovice srpnja 2020. u više navrata uhodio 24-godišnjakinju te unatoč njenom odbijanju pokušavao uspostaviti kontakt s njom. Biciklom bi ju dočekao ispred posla te se vozio pokraj nje sve do njene kuće, a isto je nastavio i ove godine, od sredine ožujka do uhićenja.

Nakon što je uhićen prošlog tjedna u ponedjeljak, u utorak je istražni sudac Županijskog suda u zagrebu odlučio kako se Fantom može braniti sa slobode. Iako je sada ta odluka poništena, Darko K. ima pravo žalbe na Visokom kaznenom sudu.


Komentari