IPAK IDU U ISTRAŽNI? Evo tko su mladići koji su gurnuli ženu pod tramvaj, mlađi već evidentiran zbog droge

Photo: PUZ

Dvojica mladića koja su pod tramvaj gurnula ženu koja je bila u društvu svog partnera, misleći da se radi o dvojici muškaraca, ipak bi mogla završiti u istražnom zatvoru. Naime, Općinsko državno odvjetništvo žalilo se na odluku suca istrage koji ih je pustio da se brane sa slobode. Spis će se dostaviti izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu, koje bi moglo odlučiti o žalbi već do kraja ovog tjedna.

24sata neslužbeno doznaju kako dvojac dosad nije kazneno osuđivan. Mlađi (19) je prekršajno evidentiran zbog posjedovanja droge, a stariji (20) ima ozbiljnih problema s vidom. Na jedno oko vidi deset posto, a na drugo nešto malo više zbog čega je operiran krajem prošle godine, a uskoro bi ponovno trebao na operaciju. Za sve to imao je urednu medicinsku dokumentaciju.

Podsjećamo, mladići su 28. veljače oko 14.10 sati napali dvoje ljudi na tramvaj stanici. Prvo su pale teške uvrede iz kojih je bilo očito da misle da je riječ o istospolnom paru. No, kao da vulgarni izrazi nisu bili dovoljni, dvojac je i fizički nasrnuo na ženu, tj. gurnuo ju pod tramvaj koji je naišao.

Nesretna žena je udarila u vozilo i pala između njega i tračnica, nakon čega ju je tramvaj vukao po tlu i ozlijedio je.

O napadu smo nedavno porazgovarali s Frankom Dotom iz Zagreb Pridea koji je upozorio da je situacija u Zagrebu svakim danom sve gora.

“Polagano se vraćamo na stanje protiv kakvog smo se borili prije 15 godina, kada se gej muškarce doslovno mlatilo na ulici”, rekao nam i dodao kako se ne prijave svi napadi jer mnoge žrtve jednostavno nemaju povjerenja u policiju.

“Monstruozan napad na Trgu kralja Petra Krešimira još je jedan primjer da je nasilje motivirano mržnjom i netrpeljivošću prema LGBTIQ zajednici u sve većem porastu, a da žrtva može biti svaka osoba koja imalo odstupa od uskih rodnih normi izražavanja”, zaključio je Dota.

“Još jednom ponavljamo da pozivamo žrtve da nam se jave kako bismo im pružali pravnu pomoć”, poručuju iz Udruge.

 

 


Komentari