Intervencije na Norijadi: Maturanti pod budnim okom policije, hitne i vatrogasaca

FOTO: Zlatko Gašpar

Maturanti pod budnim okom interventnih službi.

Zagrebačka policija privela je u petak do 16 sati tijekom Norijade tri osobe zbog korištenja pirotehnike, a hitna medicinska služba imala je ukupno 13 intervencija povezanih sa slavljem maturanata i to uglavnom zbog konzumacije alkohola.

Vatrogasci su gasili požar pokošene trave kod jezera Bundek nastao zbog korištenja pirotehnike.

>>> Jedan maturant ozlijeđen tijekom kupanja u Manduševcu, drugi izazvao požar na južnoj strani Save

U policijsku postaju su zbog korištenja pirotehnike, odnosno baklji bila privedena trojica maturanata, no nakon obrade su pušteni. Osim toga nisu zabilježeni veći incidenti, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zagrebački Zavod za  hitnu medicinu do 16 sati imao je ukupno 13 intervencija povezanih s Norijadom, od čega se u dva slučaja radilo o lakšim ozljedama, a ostalo o prekomjernoj konzumaciji alkohola, kazao je dežurni liječnik Darko Sinjeri, piše Jutarnji list.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba imala je jednu intervenciju i to zbog požara pokošene trave na Savskom nasipu u blizini jezera Bundek na kojem je za maturante organiziran zabavni program.

Od glavnog trga prema Bundeku

Slavlje maturanata počelo je oko podneva na Trgu bana Jelačića odakle su uz techno glazbu iz DJ kamiona uputili prema jezeru Bundek gdje je za njih priređen glazbeno-scenski program koji će trajati do 22 sata.

Na Bundeku oko 9000 maturanata zabavljaju DJ Mike, Kings Live, DJ FRX, a kao specijalno iznenađenje najavljen je pjevač Ivan Zak.

Cijelo vrijeme maturantske proslave na Bundeku dežuraju zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će pojačan javni gradski prijevoz.

>>> (FOTO) Velika galerija: Fotke koje su obilježile ovogodišnju norijadu

>>> (FOTO) Maštovite poruke: Ovo su najbolji natpisi na majicama ovogodišnjih maturanata

>>> ‘Tako mladi, a tako je*eno glupi’: Maturanti ovim pjesmama razbjesnili poznate glumce

Komentari

Komentari