INSPEKCIJA NA GRANICAMA Na udaru se našli vozači autobusa, neki od njih manipuliraju tahografskim podacima, voze umorni i nemaju dokaze o radnom vremenu

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Proteklog vikenda inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvršila je pojačani nadzor prijevoza putnika na graničnim prijelazima.

Utvrđeno je ukupno 25 prekršaja vezanih za propisan odmor i vrijeme vožnje vozača autobusa te bilježenje podataka o vožnji.

Naime, tijekom proteklog vikenda, od 12. do 15. kolovoza, provedeni su pojačani inspekcijski nadzori prijevoza putnika na graničnim prijelazima Bregana, Maljevac, Goričan i Macelj, s naglaskom kontrole pridržavanja propisanih odmora i vremena vožnje vozača autobusa.

Najveći broj prekršaja odnosio se na manipuliranje tahografskim podacima, upotrebu kartice vozača za digitalni tahograf, zatim nepoštivanje propisanih dnevnih i tjednih odmora, neposjedovanje dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zabilježen je i jedan slučaj tehničke neispravnosti vozila, za što je stranom prijevozniku zabranjen ulaz u Republiku Hrvatsku, navodi se u priopćenju. Za utvrđene prekršaje izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 234 tisuća kuna, a naplaćeno 152.533 kune.


Komentari