‘INAČE JE DUŠA OD ČOVJEKA’ Ženi prijetio da će joj izvaditi grkljan, ona ga poslije branila na sudu

Policijsko vozilo, ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Kako bismo ukazali na učestale probleme u našem društvu, ali i upozorili na recidiviste, kao i ponekad preblage kazne koje im se dodjeljuju, redovno ćemo objavljivati slučajeve koji su završili na hrvatskim sudovima.

U namjeri da živimo u uređenijem i sigurnijem društvu, želimo potaknuti pojedince na razmišljanje o svojem ponašanju i onome što mogu učiniti za doprinos zajednici.

Muškarac(53) proglašen na sudu krivim i osuđen jer je supruzi prijetio da će joj izvaditi grkljan.

Naime, prema presudi, on je lani u studenome oko 12.30 sati u selu kod Križevaca nasrnuo na suprugu kao da će je udariti, vrijeđajući je riječima: “Kurvo, prostitutko, smeće, je*em ti mrtvu majku”.

“Nakon toga se žena, bojeći se za svoj život, sklonila u spavaću sobu, a Marijan joj je u nakani da je ustraši rekao: Izvadit ću ti grkljan, ako ne danas onda za tri dana”, navodi se u presudi, prenosi Danica.

Marijan se na sudu branio kako nije kriv te je tvrdio kako su se posvađali jer je on malo popio tog dana. Kazao je kako se vole i žele i dalje živjeti skupa.

“Tada sam popio dvije do četiri pive, a žena ne voli kada netko pije jer joj je i bivši muž bio alkoholičar. Dvaput je tog dana došla policija. Svjestan sam svog problema s alkoholom i počet ću se ozbiljno liječiti od alkoholizma”, rekao je Marijan.

Supruga je pak potvrdila da je glavni problem njenog muža alkohol jer je agresivan kad popije.

‘Inače je duša od čovjeka’

“Inače je duša od čovjeka, ali kada popije jedino se mogu obraniti od njega da pozovem policiju. Ne bojim ga se, ali tog dana sam zvala policiju jer ga nisam mogla smiriti. Prijetio je da će mi izvaditi grkljan, ali ja to nisam ozbiljno shvatila.

Ma, ja bih sad najradije povukla prijavu… I to kako bi muž nastavio s liječenjem od alkoholizma”, svjedočila je supruga.

Unatoč činjenici da je žena sve pokušala relativizirati, sutkinja je Marijana ovih dana osudila na godinu dana uvjetnog zatvora i obvezu da se liječi od alkoholizma. Presuda je nepravomoćna.


Komentari