MILIJUNSKI PLIJEN! Uhićeni razbojnici koji su napali i opljačkali 76-godišnjakinju u Zagrebu

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Ilustracija

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 27 godina te jednom zasad nepoznatom muškom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Razbojništvo” o čemu smo ranije pisali.

Naime, sumnja se da su se osumnjičeni  po prethodnom međusobnom dogovoru 13. siječnja oko 11 sati osobnim automobilom dovezli u zonu Ulice Republike Austrije da bi potom 27-godišnji vozač ostao čekati u vozilu dok su se 29-godišnjak i zasad nepoznati muškarac uputili do stana 76-godišnjakine kojoj su se lažno predstavili kao policijski službenici nakon čega ih je ista pustila u stan.

Po ulasku u stan osumnjičeni su nastavili s lažnim prikazivanjem činjenica razgovarajući s oštećenom i njezinom kćerkom o prijašnjim događajima da bi potom od 76-godišnjakinje zatražili novac na uvid, a kad je oštećena pokazala gdje se nalazi novac zasad nepoznati muškarac je tjelesno nasrnuo na isti upućujući joj prijetnje što je kod nje izazvalo strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji.

Muškarac je  potom otuđio veću količinu novca i zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu, dok ih je osumnjičeni 27-godišnjak na ulici čekao u vozilu s kojim su pobjegli.

Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko milijuna kuna, javljaju iz PU zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak i 29-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za nepoznatim muškarcem intenzivno traga.


Komentari