I ONI SU U PROBLEMU: Vlasnici slupanih automobila su se nepropisno parkirali, a vozač ‘letećeg Audija’ je priveden

Foto: Pixsell

Boško Dimitrijević koji je uzrokovao pravi kaos na Aveniji Dubrava, pušten je iz KBC-a Rebro s lakšim ozljedama. Podsjetimo, 67-godišnjak je u ponedjeljak 26. travnja u jurnjavi Dubravom je pomeo osam parkiranih auta te se vozilom prevrnuo na krov.

Nekim čudom, nitko nije ozlijeđen, osim Dimitrijevića koji je imao nekoliko modrica. Nakon što je izašao iz bolnice, Zagrepčanina je preuzela policija i provela istraživanje. Tereti ga se za dva kaznena dijela “obijesnu vožnju i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”.

Dimitrijević je pred pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja od strane tužiteljstva bit će donesena odluka hoće li se za njega tražiti pritvor ili ne. Prema zakonu, mogao za izazivanje prometne nesreće prijeti mu od šest do pet godina zatvora.

Iako je oštetio čak osam auta, vlasnici su nepropisno parkirali te su se i oni suočili s naplatom kazni. Na licu mjesta morali su dati 150 kuna, odnosno 300 kuna ako se kazna šalje kući.

“Ušao sam poslovno u jednu radnju i ostavio automobil otvoren s ključem unutra. Nije dugo prošlo, najednom se čula buka. Nepropisno smo bili parkirani jer je očito bio manji razmak za pješake. No tražit ću dodatne provjere jer se moj auto pomaknuo 10 cm. Kaznu sam platio odmah, a Croatia osiguranju sam se obratio za procjenu vozila”, izjavio je Nedjeljko K. jedan od vlasnika vozila koje se našlo na udaru Dimitrijevićevog Audija za Jutarnji.

Odvjetnik Mario Medak objašnjava kako svi oštećeni automobili, bez obzira jesu li nepropisno parirali ili ne imaju pravo na naknadu štete. Tvrdi i da činjenica da je netko bio nepropisno parkiran, može a i ne mora imati utjecaj na visinu isplate štete.

“Neki osiguravatelji uzimaju u obzir nepropisno parkiranje pa umanjuju štetu za određeni iznos, dok neki ne prebacuju suodgovornost na oštećenika. Kod obijesne vožnje neki osiguravatelji, ovisno o pravilniku, to uzimaju kao razlog za regresnom naplatom”, zaključuje Medak.


Komentari