‘HRVATSKI FRITZL’ DOBIO JE 15 GODINA ZATVORA: Godinama silovao i iživljavao se nad pokćerkama

Foto: Wikimedia Commons

Osim prisile na odnose djevojčice je tukao i prijetio im.

Muškarac (44) nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora jer je seksualno zlostavljao svoje dvije pokćerke. Stravičan hororu kojem su djevojčice živjele trajao je godinama, a zbog odurnih stvari koje je djevojčicama radio, neki mediji su ga prozvali i “hrvatskim Fritzlom”.

Po optužnici, osim što ih je prisiljavao na seksualne odnose, 44-godišnjak ih je i tukao te je prijetio da će likvidirati i njih i njihovu braću ako ikome kažu što se događa. Jednu pokćerku počeo je seksualno zlostavljati i prisiljavati na spolne odnose kada joj je bilo samo šest godina, a ta strava trajala a. Njezinu sestru monstrum je počeo zlostavljati kada je djevojčici bilo 11 godina, a prijetio joj je da će naći nekog da je ubije te da će je “rasjeckati i ostaviti po cijeloj državi” ako nekome kaže što se događa.

“Nitko od saslušanih svjedoka nije doveo u sumnju optužbe protiv vas. Način na koji su opisivali život s vama bio je zaista potresan. Jer to nije bilo samo seksualno zlostavljanje već je bilo i emocionalno i fizičko ugnjetavanje”, rekla je u obrazloženju presude sutkinja Sanja Mazalin.

Policija je za strahote kojima su djevojčice izložene saznala 2014., kada je sve što se događa u toj kući prijavila nepoznata osoba, a kad se sve razotkrilo, o strahotama su progovorili svi; i zlostavljane djevojčice pa njihova majka i baka, piše Večernji list.

Monstrum je uhićen 2014. te je devet mjeseci bio u istražnom zatvoru. Odlukom Vrhovnog suda pušten je na slobodu, pa je jedno vrijeme sa slobode dolazio na rasprave. Ali nakon što su ga tijekom suđenja svjedoci teretili, pobjegao je, pa je za njim raspisan Europski uhidbeni nalog te je uhićen u Sisku.

Naposljetku je priznao sve što mu se stavlja na teret, što mu je cijenjeno kao olakotnao. Olakotnim mu je cijenjeno i neosuđivanje te sudjelovanje u Domovinskom ratu.


Komentari