HOROR U ZAGREBU: Monstrumi zlostavljali tri djevojčice, prijetili im i smrću

SatelliteGhana

Spolni odnos s djevojčicama mađim od 15 godina zabranjen je.

Bio je petak, 18. prosinca 2015. godine kada je 24-godišnjak u svoj stan u samom središtu Zagreba doveo 17-godišnjakinju s kojom je ranije bio u vezi. Djevojku je zaključao u sobu i fizički nasrnuo na nju želeći ponovo biti intiman s njom.

Djevojka se opirala našto je on odgovorio nasiljem, udarao ju je rukama po glavi, davio je, a u sljedeć trenutku zgrabio je i plinski pištolj s police.

Moja ili ničija

“Ako ne možemo zajedno, nećemo nikako”, vikao je dok ju je držao na nišanu. Otišao je toliko daleko da joj je pištolj prislonio na glavu i urlao: “Zašmiri, sad ću pucati! Koliko si visoka! Nemam toliku vreću. Znaš da za sat vremena možeš biti van Zagreba”. Nakon toga ju je gurnuo na krevet i rekao da će je “ubiti ko psa”.


Bez obriza na suze i otpor koji je pružala, manijak se nije htio pomiriti s prekidom veze i od svog nauma nije odustajao. Silovao je djevojku sve dok ona nije obećala da će ostati s njim, pustio ju je iz stana tek ujutro idućeg dana.

Za takvo zvjersko iživljavanje dobio je kaznu od četiri godine zatvora.

Dvojac iskoristio djevojčice mlađe od 15 godina

Dva mjeseca prije stradavanja 17-godišnje djevojke, 13. listopada, u stanu u Zagrebu seksualno su zlostavljane dvije djevojčice, 13-godišnjakinja i 14-godišnjakinja. One su bile smještene u dom za odgoj djece, a za seksualni čin iskoristila su ih dvojica 25-godišnjaka.

Muškarci su djevojčice zatekli kako sapavaju na klupici, a kada su doznali da su pobjegle iz doma poveli su ih sa sobom u stan. Tamo su ih napili, a kada su zaspale u alkoholiziranom stanju, svaki je s jednom od njih imao spolni odnos.

Dvije godine zatvora

Muškarci su se na sudu branili da nisu znali koliko godina djevojčice imaju, ali ta obrana nije prihvaćena. Kažnjeni su s dvije godine zatvora.

Kada su se djevojčice vratile u dom odgajateljica je shvatila da su imale spolne odnose i zato je slučaj prijavila policiji, koja je ubro našla i identificirala zlostavljače.

“Okrivljenici su znali koliko godina djevojčice imaju. Nisu bili u zabludi o nedopuštenosti spolnog odnosa s djevojčicama mlađima od 15 godina, jer se na ovim prostorima unatrag 60 godina Kaznenim zakonom taj spolni odnos zabranjuje. Ujedno, stalno u medijima naglašavanje prava djece, osoba do 18 godina i Konvencije o pravima djece iz 1989.g. koja propisuje da je svaka osoba do 18 godine dijete, ne može biti zanemareno od prosječne mlade osobe”, stoji u presudi, piše Net.hr.

>>> ‘MOŽEŠ OTIĆI S HITNOM NAKON ŠTO TE POLOMIM’: Zagrebački ugostitelj zaposlio konobaricu, silovao ju i prijetio joj smrću

 

Komentari