HOROR U ZAGREBU: Djevojku zatočio u stanu pa je višestruko silovao

khoobsurati.com / ILUSTRACIJA

Držao ju je zatočenu u stanu tri dana.

D. J. (28) pritvoren je zbog silovanja i protupravnog oduzimanja slobode. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Pritvorenog se sumnjiči da je 25-godišnjakinju zatočenu držao tri dana te ju nekoliko puta silovao. Djevojku je početkom prosinca upoznao preko Facebooka i od nje tražio da mu pošalje svoje obnažene fotografije.

Ona mu je poslala fotografiju sebe u grudnjaku, a potom na njegov zahtjev poslala još jednu slobodniju fotografiju. Osumnjičeni joj je zaprijetio da će fotografije poslati njezinu partneru te da će ubiti nju, njezinu djecu i partnera i partnerove roditelje ako ne dođe u Zagreb.

Prestrašena njegovim prijetnjama, djevojka je pristala na njegove zahtjeve, a on je došao po nju taksijem na adresu na kojoj stanuje. Zajedno su autobusom otišli u Zagreb, a tijekom cijelog puta on ju je pipkao po tijelu.

Kada su došli u Zagreb zatočio ju je u stanu, oduzeo joj je mobitel i počeo ju čupati za kosu, tući i vikati na nju. Nekoliko puta ju je silovao.

Užas je završio 26. prosinca, kada ga je policija uhitila. Naime, djevojčin otac prijavio je njezin nestanak, a istražujući s kim je sve komunicirala prije no što je nestala, došli su do osumnjičenog. Kako neslužbeno doznaje Večernji, D.J. ima psihičkih problema te boluje od shizofrenije.


Komentari