HOROR NA ZAGREBAČKOM SUDU: Djed zlostavljao vlastitu unučicu, majka joj nije povjerovala. Dobio je četiri godine zatvora nepravomoćno

Photo: Pixabay, ilustracija

Zagrebački županijski sud osudio je umirovljenika, čiji je identitet zaštićen zbog žrtve, na četiri godine zatvora nepravomoćno zbog spolnog zlostavljanja svoje unuke.

Mučna priča je započela kada se djevojčica predškolske dobi su u dva navrata požalila majci da su djed zlostavlja. Majka je ostala u šoku. Jednostavno nije mogla povjerovati da bi njezin otac mogao učiniti nešto tako svojoj unučici. Kako nije odmah dobila pomoć roditelja, malena je sve ispričala odgajateljima u vrtiću.

Oni nisu odmah zvali policiju, već su o svemu obavijestili roditelje. Tijekom sudskog postupka dijete je vještačeno, nakon čega su vještaci zaključili da je dijete sposobno razlikovati laž od istine i dati vjerodostojan iskaz, doznaje Večernji.

“Iako nema nijednog direktnog svjedoka događaja, sud je smatrao da je u dovoljnoj mjeri utvrđeno što se dogodilo te je zato i donio osuđujuću presudu. Starija životna dob i neosuđivanost optuženiku su bile olakotna okolnost”, stoji u presudi u kojoj je navedeno kako je u kaznu umirovljeniku uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru, a bio je pritvoren od 29. listopada 2020. do 28. siječnja 2021. te su mu produžene mjere opreza kojima mu je zabranjeno uspostavljanje bilo kakve komunikacije s žrtvom.


Komentari