HOROR IZ SOBE 113 Silovao cimera i tjerao ga da pije mokraću i jede izmet: ‘Dobit ćeš majčinu glavu u kutiji’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom služenja kazne zatvora od preko sedam godina zbog silovanja, 28-godišnji M.G. nije se nimalo lijepo odnosio prema svom cimeru. Izgovarao mu je sasvim jezive rečenice.

S cimerom je dijelio sobu 113 u Zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj. Zbog svega izrečenog te veljače 2019., kao i onog što je uslijedilo potom, odnosno novog silovanja, i to svog cimera vršnjaka kojem je uputio prijetnje te ga pokušavao iznuditi, na Županijskom sudu u Zagrebu na četiri i pol godine zatvora nepravomoćno je osuđen 28-godišnji M.G., piše Jutarnji.

Određena mu je i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja. Oslobođen je plaćanja sudskih troškova i odvjetnika po službenoj dužnosti jer nema niti primanja, a ni imovine.

Seksualno se iživljavali

Prema optužnici, M.G. je prijavljen da je omogućio cimerima u zatvorskoj sobi trošenje droge te da je pokušao iznuditi od cimera-vršnjaka novac nakon što mu je dao drogu na korištenje, točnije tablete Suboxone. Prijavljen je i da je 28-godišnjeg cimera silovao. Nad njim se, pretpostavlja se u strahu od M.G. seksualno iživio još jedan zatvorenik.

Osuđeni je silovatelj unosio i tablete u ćeliju te prijetio vršnjaku da mu mora platiti 100 eura za konzumaciju, no kasnije se cijena popela i na 8000 kuna.

“Tebe ću zadnjeg zaklati i pobiti ako mi ne platiš. Gledat ćeš to. Majčinu glavu ćeš dobiti u kutiji raskomadanu”, govorio je M.G.

Pravi se horor dogodio 14. veljače. Nakon prethodnih prijetnji i utjeranog straha, M.G. je natjerao vršnjaka da pije sakupljenu mokraću iz čaše i jede izmet, a što je prestravljeni mladić od straha i učinio. Uslijedio je niz udaraca potom šakama po glavi, da bi ga s ciljem zadovoljenja spolnog nagona, bacio na krevet i silovao. Agonija je okončana tek nakon još jednog silovanja, kada se još jedan zatvorenik, po nalogu i iz straha od M.G., seksualno nad njime iživio.

Vještaci su utvrdili da je optuženi u vrijeme kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv. Iza rešetaka ostaje do daljnjeg.

Komentari