Harao po Maksimiru: Krao po trgovinama pa nasrnuo na blagajnicu dok je plaćao pivo

Ilustracija

Od kraja prosinca 2020. godine pa do kraja siječnja ove godine 24-godišnjak je krao parfeme po trgovinama na području Maksimira.

S maskom na licu ušao je u trgovinu pa dok je htio kupiti pivo nasrnuo je na blagajnicu. Ukrao je 930 kuna te zatim pobjegao.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Krađa“ i kazneno djelo „Razbojništvo“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni od 28. prosinca 2020. godine do 21. siječnja 2021. godine u pet navrata, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoji, došao u trgovine na području Maksimira, gdje je svaki put iskoristio zauzetost zaposlenica, prišao izložbenim policama te otuđio ukupno 14 raznih parfema.

Nadalje se sumnja, da je početkom siječnja u poslijepodnevnim satima,  s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, prethodno maskiran s medicinskom maskom preko lica, došao je u trgovinu u Ulici Ante Jakića, gdje je uzeo limenku piva u namjeri kupnje, da bi potom zaposlenica otvorila registar blagajnu te prilikom plaćanja, osumnjičeni ju je odgurnuo, pritisnuo uz zid, da bi iz registra blagajne otuđio oko 930 kuna te pobjegao.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 10.420 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari