GULIO IH DO KRAJA! Odšarafio bi maglenke, mjenjač, akumulator: Nije ostavljao ni sunčane naočale

Parkirani automobili (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio 8 kaznenih djela krađe i 4 kaznena djela teške krađe, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Sumnja se da je u razdoblju od 20. srpnja 2022. do 26. siječnja ove godine obilazio lokacije u Sesvetama i pronalazio automobile parkirane na javnim površinama, parkiralištima i u podzemnoj garaži.

U trenucima koji su bili pogodni, u različito doba dana, osumnjičenik je s parkiranih vozila uzimao dijelove i druge predmete. Sumnja se kako je, najvjerojatnije automobilskom dizalicom, podigao vozila i ključem demontirao naplatke s pneumaticima, otuđivši ih.

U neke je od vozila provalio pogodnim alatom, te iz njih uzimao auto radio, glazbeno pojačalo, sunčane naočale, akumulatorsku bateriju, parfeme, odjeću i druge predmete koje je našao. Sumnja se i kako je s jednog vozila demontirao i otuđio svjetla za maglu, a s drugog demontirao i ukrao ručicu mjenjača.

Sumnja se i da je u jednom slučaju u automobil provalio razbivši krovni prozor.

Materijalna šteta iznosi oko 5400 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari