‘GOSPOĐO, TO SVE TREBA STRPAT U ZATVOR’; Zagrebački policajci imaju pune ruke posla zbog ovakvih vozača

Ilustracija, Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Na zagrebačkim je prometnicama vrlo česta gužva, i nerijetko policijske patrole nabasaju na razne prekršaje, ali i kaznena djela, pa drukčije nije bilo ni proteklog vikenda.

U petak, 19. veljače 2021. godine oko 21.30 sati policajci su u ulici Križnoga puta zaustavili 29-godišnjaka. Odbio je testiranje na droge, kao i vađenje urina ili krvi, a zbog čega je uhićen te odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6600 kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U subotu, 20. veljače oko 1 sat, zagrebačka je policija na Trgu hrvatskih velikana zaustavila 32-godišnjeg muškarca kojem je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, a toga se nije pridržavao. Na sudu je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.300 kuna.

Istog dana oko sat vremena kasnije, odnosno oko 2 sata u noći, u Gavellinoj ulici su policajci Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice zaustavili 25-godišnjaka i to također za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Nakon što je uhićen, odveden je i na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od maksimalno 15 dana.

U subotu, 20. veljače 2021. godine. oko 11.20 sati, 47-godišnji recidvist je za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije, upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Vozio je Ulicom kneza Branimira, a kad je došao do raskrižja s Heinzelovom ulicom naletio je osobni automobil. u prometnoj je nesreći nastala materijalna šteta, te je 47-godišnjak na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je kažnjen novčanom kaznom od 12.000 kuna.

Razgovarali smo sa zabrinutim građanima koji ne žele da na ulicama našeg grada postoje ovakve prijetnje, odnosno opasni vozači koji bi mogli prouzročiti materijalnu štetu, ali i u opasnost dovesti ljudske živote.

“Gospođo, to sve treba strpat u zatvor. Ako ne smije voziti mjesec ili dva ili tri, pa što se pravi grbav, svi smo pred zakonom jednaki”, govori nam jedan od sugovornika kojemu se ne sviđa što ljudi voze neodgovorno.

“Onaj tko želi popit koju čašicu, ili ne daj Bože nešto drugo, ne bi trebao sjedati za volan. Ma to je za svaku osudu, pa vidite što se događa iz dana u dan, ja ne znam kako njima i dalje nije jasno da je takvo ponašanje nedopustivo. Ma nema ih opale po džepu pa će naučiti!, rekla nam je jedna zabrinuta pješakinja.


Komentari