GORI DUŽ OBALE: U gašenju požara kraj Polače u Podinarju ozlijeđen vatrogasac

Požar na Dinari/Hrvatska vatrogasna postrojba

U tijeku je gašenje požara na području Podinarja i Majkova. U jutarnjim satima zatraženo je i angažiranje protupožarnog zrakoplova Canadaira CL-415.

Na intervenciji gašenja požara tijekom jučerašnjeg dana angažirano je ukupno 57 vatrogasaca sa 23 vatrogasna vozila iz JVP Šibenik, JVP Split, JVP Knin te izvanredna dislokacija iz Karlovačke županije. Pored zemaljskih snaga, tijekom dana je požar gasio i kanader.

Tijekom noći na požarištu su angažirani vatrogasci iz JVP Šibenik, JVP Split i JVP Knin s ukupno 13 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila.

Ozljeđen je vatrogasac 

Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio ozljedu glave te je zbrinut od strane HMP. Ozlijeđeni vatrogasac je pripadnik DVD-a iz Karlovačke županije.

Požar na Dinari/Hrvatska vatrogasna postrojba

Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik zaprimio je jučer u 14.57 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Đevrska i Varivoda. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 1,5 ha.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 23 vatrogasca s 8 vatrogasnih vozila iz JVP Vodice, DVD-a Skradin, Sv. Juraj Kistanje, Vodice, Ervenik, Skradin i Dubravice. Požar je ugašen u petak u oko 18 sati.

Gašenje požara na području Majkova otežava jaki vjetar

Na intervenciji gašenja požara na području Majkova, brdo Napravić, sudjelovalo je ukupno 96 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz JVP Dubrovnik, JVP-a: Konavle, Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci i DVD-a: Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi.

Pored vatrogasaca, tijekom dana požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova. Požar je i dalje aktivan, a u jutarnjim satima zatraženo je angažiranje dva kanadera.

Požar na Dinari/Hrvatska vatrogasna postrojba

Požar u Parku prirode Kopački rit ugašen

ŽVOC Osijek zaprimio je u petak u 14.32 sati dojavu o požaru na području Parka prirode Kopački rit. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma na trenutno procijenjenoj površini između 7 i 10 ha.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 82 vatrogasca s 25 vatrogasnih vozila s područja županije. Tijekom jutra se očekivao angažman jednog protupožarnog zrakoplova, međutim situacija na terenu je povoljnija te se odustalo od istoga. Požar je ugašen u 06:46 sati.


Komentari