GOLEMA TUGA I NEVJERICA U ŠKOLI TIN UJEVIĆ Tek izabrani ravnatelj i vjeroučitelj preminuo od korone u 50.-oj godini

Foto: IKA

Trajni đakon Sisačke biskupije Milan Daniel Jurić preminuo je u petak, 15. listopada u Zagrebu u 50. godini života, javlja IKA.

Rođen je 9. listopada 1972. u Tovarniku od oca Andrije i majke Kate rođ. Topić. Osnovnu školu završio je u Tovarniku, a srednju u Vinkovcima. Po završetku škole stupa u ZNG, kao pripadnik Hrvatske vojske. Nakon rata studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu – Sveučilišta u Zagrebu gdje je 21. lipnja 2017. magistrirao na temu „Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle“. Kao vjeroučitelj djelovao je u OŠ Tin Ujević u Zagrebu gdje je u ovoj školskoj godini i preuzeo službu ravnatelja škole. U braku sa suprugom Gordanom, vjeroučiteljicom ima tri kćeri. Za trajnog đakona zaredio ga je sisački biskup Vlado Košić, 10. prosinca 2011. u sisačkoj katedrali. Djelovao je u župama Pešćenica i Lekenik.

 

U ime školskog kolektiva s golemom tugom pozdravljam svog omiljenog kolegu, vjeroučitelja Daniela. Bili smo bliski, i jedino što u ovome trenutku mogu reći jest da su ga djeca doista obožavala i navijala upravo za njegov izbor za ravnatelja, rekla je za Jutarnji list učiteljica geografije Gordana Egartner Tkalec. Jurić je umro od posljedica koronavirusa, potvrdii su iz škole.


Komentari