‘GODINU DANA SAM UNUTRA’ Optuženik za silovanje 19-godišnjakinje zaplakao nakon presude

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Nije sa sigurnošću dokazano da ste je silovali. Njezin iskaz je bio konfuzan, nije bio životan te je bio neuvjerljiv”, obrazloženo je u presudi 21-godišnjaku kojeg se teretilo za silovanje djevojke (19).

Kada je čuo ove riječi, mladić se doslovno rasplakao od sreće na Županijskom sudu u Zagrebu.

“Hvala gospođo, godinu dana sam unutra”, poručio je kroz suze, piše Večernji.

Mladića se teretilo da se 9. veljače 2020. vozio s djevojkom u automobilu te da je u jednom trenutku skrenuo s ceste na dionici između Nove Gradiške i Popovače. Potom ju je zatražio, navodilo se u optužnici, da imaju spolni odnos. Ona je to odbila i, tvrdi tužiteljstvo, istrčala iz auta i potrčala prema šumi.

On ju je dostigao i bacio na tlo i vratio u auto. Potom su nastavili vožnju do Zagreba gdje ju je, navodilo se u optužnici, tijekom noći u kući člana svoje obitelji više puta silovao. Sud je odbio optužbu da joj je 11. veljače 2020. nazivao i prijetio da će ju ubiti iz pištolja ako obavijesti policiju.

Sud ga je nepravomoćno oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

“Ona se čula s ujakom kojem je rekla da je sve u redu. Za tragove na vratu, za koje je ona rekla da su od gušenja, a vi da su ‘ljubavni ugrizi’ vještak je ustvrdio da su mogli nastati i na jedan i drugi način. Sud mora biti siguran kad osuđuje okrivljenog. Nismo sigurni da se to dogodilo na način na koji je navedeno u optužnici”, naveo je sud u obrazloženju presude.

Komentari