GODINAMA IZBJEGAVA SUD: Zatraženo je raspisivanje Europskog uhidbenog naloga protiv Zagrepčanina optuženog za silovanje pasa

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL/Iluistracija

U utorak 6. travnja zatraženo je raspisivanje Europskog uhidbenog naloga za Ivora I. (44) koji je optužen da je silovao svoje pse, doznaje se s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Slučaj traje još od 2016. godine, a tereti ga se da je fizički i seksualno zlostavljao svoja dva psa, uslijed čega je kujica podlegla stravičnim ozljedama i uginula.

U njegov stan na Knežiji policija je upala 2015. godine, gdje je zatekla dva izgladnjela i izmučena psa s vidljivim ožiljcima i 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama silovanja koje je nad njima provodio. Tad je završio u istražnom pritvoru.

Pravosudna trakavica traje godinama 

Još krajem 2016. protiv Ivora je podignuta optužnica, a od 2017. godine nije dolazio na ročišta. Na sudu se također nije pojavio ni 16. ožujka, kao ni njegov branitelj Boris Vinčić.

Ivor i. je ranije tražio da suđenje bude zatvoreno za javnost, no to mu nije odobreno. Nakon toga se ispričavao medicinskom dokumentacijom navodeći da se liječi od depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja te da mu je jako stresno dolaziti na suđenje jer će ga tamo čekati novinari.

Stoga je tijekom 2019. godine sud naložio vještačenje te dokumentacije kako bi se utvrdila njegova raspravna sposobnost, a vještak je zaključio da je optuženi raspravno sposoban. Unatoč tome, on se i dalje nije pojavljivao na sudu.

Podsjetimo, Ivor je inače zaposlen u Europskom parlamentu, otkud su ga ispričali za raspravu 16. veljače, jer je navodno bio bolestan i nije dolazio na posao. Iako je za to sudu trebao dostaviti medicinsku dokumentaciju, on to nikada nije učinio. Iako je i dalje prijavljen na adresi u centru Zagreba, od veljače 2019. ne živi tamo, već u Belgiji na MUP-u nepoznatoj adresi, piše 24 sata.


Komentari