(FOTO)NEVJEROJATNO OTKRIĆE NA MJESNOM GROBLJU U grobnicu sakrio zalihe koje su šokirale i policiju

Iliustracija: Foto: Damir Krajac / CROPIX

Na šokantno otkriće naišli su policajci Policijske uprave virovitičko-podravske u četvrtak na mjesnom groblju u mjestu Cabuni.

Vjerovali ili ne, u unutrašnjosti jedne betonske grobnice, pronađena je pozamašna količina raznovrsnog oružja, uključujući eksplozive i mine te razno streljivo.

Do saznanja o ovom oružju, kako navode, došli su operativnim radom na terenu, a oružje je idućeg dana oduzeto u očevidu koje je uslijedilo.

Foto: PU virovitičko-podravska

Od metka do raketa 

Različitih vrsta streljiva je pronađeno, sve skupa, 2084 (1717 komada streljiva 7.62 x 39 i 367 komada streljiva 7.62 x 51).

Pronađeno je više vrsta ručnih bomba.


Tako je policija preuzela 13 komada ručne bombe M-50, 12 komada M-75, dva komada ručne (ali zanimljivo, bez ručke) kumulativne bombe M-79 te specijalna ručna bomba BRS-M79 AG-1.

Policija je zaplijenila i dva komada protutenkovske mine TMA 4, dva komada protupješačke mine MRUD-1 i 12 komada tromblonske trenutne mine.

Našlo se u grobu i 9 komada elektrodetonatorske kapsule (EDK), jedan upaljač za ručnu bombu, kilogram plastičnog eksploziva (PEP-500), 3.3 kilograma TNT-a i 30 metara sporogorećeg štapina.

Bilo je tu i raketa za RPG-7 (dva komada) te komad rakete ručnog bacača “OSA” od 90mm.

Pronađeno je i pripadajuće oružje, jedan primjerak bacača “OSA” kao i ciljnik i ručka od tog bacača, ručni bacač Zolje (64 mm) te jedan bacač RPG-7.

Policija je naposljetku našla i prazne okvire za automatsku pušku, njih 25 komada.

“Pronađeno oružje, streljivo i minsko eksplozivne tvari na daljnje postupanje i uništenje preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, a oružje koje je u većoj mjeri oštećeno od korozije, izuzeto je i pohranjeno u Regionalnom skladištu”, objasnila je policija koja je o rezultata svoje istrage obavijestila i Općinsko državno odvjetništvo.


Komentari