(FOTO) Zagrebački frizeraj im bio paravan za kriminal: Ulovljena uigrana ekipa

Foto: Joža Starić‎/Zakaj volim Zagreb

Provodeći pojačane mjere nadzora, zagrebačka policija je utvrdila kako prodavačica na štandu na gradskoj tržnici Volovčica ne prodaje tekstil nego šteke cigareta i sitno rezani duhan.

Foto: Carina

Nadzorom je utvrđeno da duhan hrvatskoj državljanki donosi muška osoba iz frizerskog salona koji se nalazi na istoj tržnici.

(FOTO) Ulovili gljivara s Maksimira: Drogu lijepo i uredno sortirao u staklenke pa prodavao

Presretanjem muškarca koji je krenuo iz salona na štand, policija je pronašla veće količine duhana u torbama. Prilikom pregleda štanda na kojem je hrvatska državljanka prodavala tekstilne odjevne predmete kao paravan, pronađena je veća količina cigareta i sitno rezanog duhana koji su bili vidno izloženi za nezakonitu prodaju na tržnici. Frizerski salon pak pretvoren je u pravo skladište cigareta i duhana.

Foto: Carina

Ukupno je pronađeno oko 82 kilograma sitno rezanog duhana te oko 1400 kutija raznih vrsta cigareta, bez duhanskih markica Ministarstva financija.

Napravio dar mar u Sesvetama: Bježao prometnoj policiji pa ostavio auto i krenuo trčati, ali nije digao ručnu

Služba za mobilne jedinice Zagreb će podnijeti kaznenu prijavu protiv osumnjičenih nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Foto: Carina

Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i solidarnu naplatu trošarine od osumnjičene hrvatske državljanke, vlasnice obrta i osumnjičenog hrvatskog državljanina u ukupnom iznosu od 13.545,38 eura.


Komentari