(FOTO) U stravičnoj nesreći sinoć u Zagrebu poginule dvije žene: vozač po Ilici jurio više od 150 kilometara na sat

FOTO: DAVOR VISNJIC/PIXSELL

U stravičnom sudaru četiri automobila koji se dogodio sinoć oko 21:10 u Ilici kod broja 424, poginule su dvije suvozačice, a troje ljudi je ozlijeđeno. Kako je izvijestila zamjenica općinske državne odvjetnice u Zagrebu Mirjana Guščić, jedna je žena imala 23 godina dok drugoj u tom trenutku još nije utvrđen identitet.

Osim dvije smrtno stradale osobe, teško su ozlijeđena dvojica vozača, a jedna je osoba zadobila lakše ozljede. Iako su mediji javili da je jedna od poginuli žena bila u visokom stupnju trudnoće, policija je tu vijest demantirala.

FOTO: DAVOR VISNJIC/PIXSELL

Zbog nesreće i očevida promet je tim dijelom grada bio potpuno blokiran i u prekidu su bile sve autobusne linije terminala Črnomerec te je bio obustavljen promet u oba smjera na dijelu od Sokolske ulice do Ulice Oranica.

Očevid je još u tijeku, ali je zamjenica općinske državne odvjetnice u Zagrebu rekla da je najvjerojatniji razlog stravične nesreće velika brzina i prelazak u suprotnu traku.

Kako piše Jutarnji list, glavni krivac za ovu tragediju mogao bi biti 20-godišnji vozač nabrijanog Mercedesa C 63 AMG zagrebačkih oznaka, koji je većom brzinom jurio Ilicom iz smjera Črnomerca u smjeru Vrapča.

On je nakon nešto oštrijeg zavoja izgubio kontrolu, desnim kotačem pogodio rubni kamen te se potom vratio na kolnik i presjekao poprijeko cestu prešavši u prometne trakove za vozila iz suprotnog smjera.

Tada se zabio u Opel Astru koja je dolazila iz suprotnog smjera. Prema prvim informacijama, žene koje su poginule bile su suvozačice iz ta dva automobila.

FOTO: DAVOR VISNJIC/PIXSELL

Nekoliko je vozila jurilo po Ilici kao da voze trke. Bilo je to sigurno i 150 kilometara na sat. U jednom je trenutku jedan od tih automobila, čini mi se Mercedes, prešao na suprotni trak, a vozačica koja mu je dolazila ususret od jačine udarca ispala je iz svog vozila, ispričao je jedan očevidac za Večernji.

O nesreći su se oglasili i iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Večeras oko 21:10 sati na Ilici oko kućnog broja 424 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Prema informacijama s terena, dvije osobe su poginule, tri osobe su ozlijeđene od kojih su dvije osobe prevezene u bolnicu, a jednoj osobi je medicinska pomoć pružena na licu mjesta. Na terenu su PU zagrebačka, Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, dva vatrogasna vozila s osam vatrogasaca iz VP Jankomir i Dobrovoljna vatrogasna društva Črnomerec i Prečko i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, priopćili su.

To je treća prometna nesreća večeras u Zagrebu u roku od samo nekoliko sati. Prvo je na Zvonimirovoj kod Šulekove izazvan prekid tramvajskog prometna u smjeru zapada zbog sudara vozila. Jedan je automobil pritom završio na tramvajskim tračnicama, a tramvajski promet je na tom dijelu još uvijek u prekidu u smjeru zapadu. Nešto lakša prometna nesreća dogodila se večeras i na Savskoj cesti, piše Večernji list.


Komentari