(FOTO) U Novom Zagrebu organizirali ilegalnu auto utrku, umiješala se policija, evo na čemu su ‘pali’

FOTO: PUZ / Ilustracija

Nakon dojava i prikupljenih informacija o održavanju ilegalnih auto utrka, popularno znanih kao “Street race”, zagrebačka policija, djelatnici Carine i stanice za tehnički pregled krenuli su prošlog vikenda u preventivno-represivnu akciju, u Novom Zagrebu.

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka, policajci koji su sudjelovali u akciji, naišli su na veći broj prekršaja koji su se ponajprije odnosili na tehničke neispravnosti vozila.

FOTO: PUZ / Ilustracija

Čak 20 vozila poslano je u Stanicu za tehnički pregled vozila u Gradu Zagrebu, a nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama, a kršili su i Pravilnik o homologaciji vozila. Nezakoniti trkači okupljali su se na više lokacija u Gradu.

FOTO: PUZ / Ilustracija

“Navedena vozila su isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama dok su protiv vozača, odnosno počinitelja spomenutih prekršaja poduzete odgovarajuće mjere te su prekršajno sankcionirani temeljem članka 236. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna do 5.000 kuna”, navode iz zagrebačke Policijske uprave.

FOTO: PUZ / Ilustracija
FOTO: PUZ / Ilustracija
FOTO: PUZ / Ilustracija

Ni carinici nisu ostali bez posla u akciji, te su privremeno oduzeli jedno vozilo zbog prekršaja Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU.

Policija upozorava kako će i dalje nastaviti suradnji s nadležnim institucijama,  te poduzimati sve u cilju spriječavanja organizacije i održavanja ilegalnih utrka.

Uz kršenje cestovnih i prometnih pravila, dodaju i kako je ovaj događaj bio protivan aktualnim epidemiološkim mjerama, a najavljuju i kako će spriječavati i javna okupljanja koja nemaju odobrenja nadležnog Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Komentari