(FOTO) POGLEDAJTE PRIZORE S VELIKOG OKRŠAJA NA AUTOCESTI Čini se da je ovo izazvalo revolt Torcide

Sukob na autocesti (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Sinoć je na odmorištu Desinec došlo do velike tučnjave između pripadnika Torcide i policije nakon odigravanja ‘Vječnog derbija’ na Maksimiru. Naime, Torcida nije sudjelovala u derbiju, iako ih je stiglo gotovo 2000 u Zagreb, navodno zbog toga što im nije bilo dozvoljeno unijeti na stadion standardne transparente i rekvizite. Očito je to izazvalo revolt kod pojedinaca, pa je nastala opća makljaža na autocesti A1.

“Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno desetak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku”, pisalo je u priopćenju od strane MUP-a.

Dinamo se oglasio o tome zašto Torcidu nije pustio na stadion.

“Prije četiri dana su im poslane precizne upute oko unosa navijačkih rekvizita, transparenata i eventualne koreografije, sa svim detaljima gdje trebaju što poslati i kada doći. S obzirom na to da su to ignorirali i došli bez najave sa zastavama, bubnjevima, megafonima i transparentima mi im, kao što smo i najavili u tim uputama, ne možemo dozvoliti unos. Naravno, oni koji imaju karte mogu ući unutra ali bez transparenata, jer ih nisu najavili kako smo ih zamolili”, rekli su iz Dinama.

U izvješću HAK-a objavljenom u 9:24 piše da je i dalje za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru Dubrovnika, a vozila koja prometuju u smjeru Dubrovnika, odnosno Rijeke, mogu se na autocestu uključiti na čvoru Jastrebarsko.

(Foto: Ranko Suvar / CROPIX)
(Foto: Ranko Suvar / CROPIX)
(Foto: Ranko Suvar / CROPIX)
(Foto: Ranko Suvar / CROPIX)


Komentari