(FOTO) ‘PAO’ DILER IZ SESVETA: Policija se iznenadila kad mu je upala u stan, ovo što su našli nisu očekivali

Youtube/Ilustracija

Zagrebačka policija stala je na kraj 32-godišnjaku iz Sesveta. U stanu je držao marihuanu, kokain, ali i oružje.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Foto: PUZ

Sumnja se da je 32-godišnjak na zasad neutvrđen način, od točno neutvrđenog datuma 2020. godine pa do 16. prosinca 2020. godine, radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane i kokaina koji je potom miješao s punilom radi povećanja mase. Tako pribavljenu marihuanu i kokain, uz pomoć vage i uređaja za vakuumiranje, pakirao je u manje omote namijenjene za daljnju prodaju, a koje je potom skrivao u stanu na području Sesveta. Tako pripremljenu drogu je, sumnja se, prodavao na način da ju je prema prethodnom dogovoru vozilom dostavljao prema kupcima.

Foto: PUZ

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga stana u Sesvetama, gdje su policijski službenici pronašli ukupno oko 13 kilograma marihuane, oko 25,8 grama kokaina i oko 539,9 grama nepoznate materije za povećanje mase, jedan mlinac za kavu u kojem je bio kokain, digitalnu vagu s tragovima nepoznate materije.

Također, prilikom pretrage stana pronađena je i oduzeta puška s pripadajućim spremnikom, optičkim ciljnikom i instaliranim prigušivačem te 79 komada streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, izvijestila je zagrebačka policija.

Foto: PUZ


Komentari