(FOTO) Napokon uhićen pljačkaš koji je u tri mjeseca naoružan opljačkao 12 trgovina i ljekarni u Zagrebu

356

Zagrebačka policija uhitila je 29-godišnjaka kojega tereti da je tijekom svibnja, lipnja i srpnja opljačkao 12 trgovina i ljekarni iz kojih je odnio gotovo 73.000 kuna.

Foto: MUP

Utvrđeno je kako je osumnjičeni tijekom mjeseca svibnja, lipnja i srpnja 2018. godine na području Trešnjevke, Črnomerca i Centra počinio 13 kaznena djela od čega 12 kaznenih djela razbojništava u trgovinama i ljekarnama te jedan pokušaj razbojništva u ljekarni, izvijestila je u srijedu zagrebačka policija.

Foto: MUP

Dodaju da je osumnjičeni razbojništva počinio maskiran, prijeteći nožem i pištoljem djelatnicama od kojih je otuđivao novac. S mjesta zločina naknadno je bježao pješice, biciklom ili automobilom.

Foto: MUP

Ukupno pričinjena materijalna šteta navedenim kaznenim djelima iznosi oko 72.750,00 kuna, a novac pribavljen izvršenjem kaznenih djela razbojništva osumnjičeni je koristio za svakodnevne potrebe.

Foto: MUP

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetniku u Zagrebu dostavljeno je posebno izvješće, kažu u policiji.